Plåtslageri har etablerat sig i Vittsjö

VITTSJÖ. Äntligen har en plåtslagare etablerat sig i kulturorten. Sen ett par månader tillbaka finns Oscar Forsell med sitt plåtslageri vid Gransätersvägen i södra Vittsjö. Det är åtskilliga år sen det fanns ett plåtslageri i Vittsjö.

Här är Oscar i arbete att reparera en läcka på ett plåttak.

Det är positivt att nytt företag slår sig in på marknaden. Oscar är född och uppvuxen i Vittsjö och fann det naturligt att starta upp i orten.

Redan under skoltiden hade Oscar sin bana klar. Sina läroklipp utförde han hos plåtslagare i Markaryd under tre år och har arbetat inom skrået i drygt fem år. Då en fastighet vid Gransätersvägen var till salu slog han till. Där har han sin verkstad samt bostad.

Även runt material ingår i arbetsuppgifterna.

Trots att företaget är tämligen nystartat har Oscar redan full sysselsättning, det blir så när orten varit utan kunnigt företag en längre tid. Jobben har liksom samlat sig och sen släpper det loss!

Detta är företagets logga!

I det gamla häststallet på Gransäter finns bra utrymme för en nyetablerad plåtslagare. Några arbeten måste utföras i verkstad där lämplig utrustning finns för diverse plåtdetaljer. Företaget är helt i sin ordning med registrering och allt vad detta medför. Visserligen är byggnationen ganska seg i orten men det finns alltid plåtarbeten som väntar och Oscar med sina 24 år har funnit sin plats. Lycka till Oskar!

 

Top