Vittsjö GIK eftersträvar kontinuitet i lagbygget

VITTSJÖ. Först ut att teckna nytt kontrakt inför fotbollssäsongen 2021 var glädjande nyckelspelaren Clara Markstedt. Därutöver har ett antal spelare på samma höga nivå redan i fjol tecknat tvåårskontrakt med klubben. Detta innebär att för stunden finns redan sex spelare klara för det kommande laget. Dessa spelare är förutom Clara Markstedt, Nellie Persson, Tove Almqvist, Ebba Wieder, Lisa Klinga och Mie Leth Jans.on, Tove Almqvist, Ebba Wieder, Lisa Klinga och Mie Leth Jans.

Nellie Persson

Clara Markstedt

Elisabeth (Lisa) Klinga

Ebba Wieder

Mie Leth Jans

Tove Almqvist

Vid mina besök vid träningarna kan man inte undgå att prata lite med de mycket trevliga spelarna. Min uppfattning från dessa stunder är att samtliga spelare trivs väldigt bra både i laget och med gemenskapen runt klubben och troligen därmed även har en vilja att försöka fortsätta på inslagen bana i Vittsjö GIK.

Detta innebär naturligtvis problem för lagledningen, eftersom alla nuvarande spelare ligger på en mycket hög nivå men i olika spelarpositioner. Om ledningen vill stärka laget på ett vissa sätt innebär detta att vissa spelare tyvärr inte får plats i kommande lag.

Ett orosmoln just nu är även saknat kontrakt med tränaren Thomas Mårtensson. Den kunskap och erfarenhet denne man sitter på vad gäller spelare i Sverige och även utomlands är ovärderlig för klubben vid kommande kloka rekryteringar o lagbygge. 

Nu har tyvärr Stefan Ekstrand tagit beslutet att lämna klubben. Thomas vill gärna dela tränarsysslan med någon, vi får hoppas att värdig ersättare till Stefan snart dyker upp. För lagets bästa och naturligtvis klubbens självklara sikte mot guld i damallsvenskan är det av stor vikt att kommande tränare/ tränarduo tidigt kan påverka rekrytering av spelare och därmed hela laget. Vi får därför hoppas ny ”Stefan” snart dyker upp.

 

Top