Anne har Gåvan

annes-kepsar.jpgAnne föddes i Finland men redan när hon var ett år flyttade hennes familj till Stockholm och hon pratar fortfarande flytande finska, om så behövs.
 
Bilden. Kepsar är ett vanligt objekt för logotyper. Kiviks Musteri är en av Gåvans större kunder.

- Jag är uppvuxen i Stockholm, bodde sedan i Malmö men flyttade därefter med min familj till England där min man Nils jobbade ett tag. Sen blev det flytt till Sverige och Göinge. Sedan 1987 bor vi i Vittsjö och redan 1995 började jag jobba deltid här på Gåvan med ansvar för bokföring, men det blev också allt mer och mer försäljning, minns Anne.

    När Gåvans förre ägare, Stig Sjöberg, ville dra sig tillbaka under förra året, fann det sig allt mer naturligt att Anne skulle överta företaget.

- Och det har jag inte ångrat, menar hon. Jag kallar det här "intressetid" och det händer ofta att jag jobbar minst 10 timmar per dag i butiken. Företaget har en anställd som i huvudsak har tagit över mina ursprungliga arbetsuppgifter.annes-kurva.jpg Jag behöver inte stressa, men visst har jag ett stort ansvar. Det beror på mig och min medarbetare. Gör vi inte ett tillräckligt bra jobb så går det dåligt för företaget, men det är samtidigt inspirerande.

   Jag är nyfiken på hur företaget står sig i lågkonjunkturen och ber Anne rita en kurva över utvecklingen för året som gått.
- Visst har det varit en märkbar nedgång efter nyår men nu tycks det peka uppåt igen.
   Hon reser sig upp och ställer sig vid en hylla i trä.
- Här har vi lite exklusivare produkter, säger Anne när hon håller en kaffekanna med design avanne-georg-jensen.jpg Maria Berntsen från företaget Georg Jensen. Grundaren var dansk, född 1866 och död 1935. Men ibland vill kunderna ha många, lite billigare gåvor och jag har även sådana i min katalog som skickas ut i 70000 exemplar.

 Bilden. Anne Kuylenstierna vid montern med produkter från Georg Jensen.

  Hon visar en färgrik kollektion av märket Menu, med bland annat äggkoppar vilka har en mjuk silikonhuv som håller kvar det kokta äggets temperatur lite längre.

Anne berättar också att de mest sålda produkterna är pennor med logotype, kepsar medanne-ekologiskt.jpg broderad företagslogo, pikétröjor och t-shirts samt trendiga halsband för nycklar och USB-minnen.
- Jag kan erbjuda helhetslösningar tack vare goda kontakter med andra företag inom tryckbranschen. Kunderna lämnar sin logotype, sedan ser jag till att logotype i brodyr eller tryck hamnar på rätt plats på de inköpta gåvorna.

Bilden. På hyllan syns ett urval av ekologiskt producerade varor.

   Anne är förvånad över att kunderna  väldigt sällan väljer ekologiska gåvor. Hon visar intyget på att varorna verkligen är ekologiskt producerade.
- Det finns en tydlig varudeklaration som du ser här, säger hon och visar de runda informationsbladen som är fästa i en tröja.
   Annes kollega i butiken, Conny Karlsson , är specialiserad på arbetskläder för både inne- och utejobb.
- De blir allt mer efterfrågade,anne-vattenprov.jpg menar Anne. Vi saluför Projob, Blåkläder, Björnkläder och Jobman. De har ett sortiment som tilltalar kunderna. Vi har arbetskläder för jobb där det krävs varsel- och skyddsfunktion och nu kan man också få kilt för killarna. Det blir mycket luftigare så, säger Anne med ett leende. Men det har vi kvinnor länge känt till.
   Anne tar ett plagg från hängaren och går in på toaletten.
-  Kom här skall du få se ett "scotchgard-plagg" som är nästan helt vattenavvisande.
    Hon öppnar kranen och spolar kraftigt mot tröjan, stänger kranen och skakar tröjan lätt.
- Se, vattendropparna liksom rann av, säger Anne med stolthet.
   Anne Kuylenstierna har gåvan för både stora och små företag. Som ägare till Gåvan har hon helhetslösningar även om företaget vill ha logotype eller brodyr.
 
 

T-shirts är en mycket populär gåva som passar de flesta.  anne-trjor.jpg 
 En unik skapelse i glas med design av Bertil Vallien.  anne-bertil-wallien.jpg
 - En tröja slits snabbare än själva trycket, säger Anne. Nu har vi också självhäftande brodyrer "som sitter fast hur ofta du än tvättar den".  annes-vavda-marken.jpg
 Muggar är storsäljare. anne-kaffemugg.jpg 
Top