Gratis biljard för 65+

BJÄRNUM. För personer som passerat det magiska 65 strecket finns nu möjlighet att prova på biljard gratis. På torsdagar mellan 10 - 12 kan alla som uppnått nämnda ålder testa att spela biljard. På Verumsvägen 13, i det som tidigare varit blomsterhandel.

Här håller Bjärnums Biljardklubb till i dag. Tidigare blomsteraffären på Verumsvägen.

Leo Johannesen som spenderar mycket av sin tid i lokalen tar hjärtligt emot oss. Även Lars Öhrn dyker upp för att spela några timmar.

Bjärnums Biljardklubb förfogar över 2 fina spelbord 9 fots.

Efter lite vanligt småprat förklarar Leo på ett sakligt sätt hur det här med biljard fungerar. Trots att Leo beskriver sig själv som nybörjare förmedlar han på ett pedagogiskt sätt hur man skall stöta bollen för att få rätt kula i hålen.

Biljardklubbens allt i allo Leo Johannesen visade runt och bjöd på provspelning.

 Här lägger Leo Johannesen upp bollarna för spel av 9-Ball.

Undertecknad kan intyga att Leos tips var till stor hjälp. Efter hans instruktioner lyckade jag få ett antal bollar i rätt hål. Det var en euforisk känsla att se att bollen gick rätt.

 

Jörgen Magnusson är godkänd för gratisspel om torsdagarna. En jäkel på detta spel.

Även fotografen passade på att provspela. Åldern 65+ innehade han med råge.

Ett bidrag från Riksidrottsförbundet har gjort det möjligt att erbjuda ”Prova på biljard” gratis. Varje torsdag året ut kommer denna möjlighet att finnas. Det finns dock ett krav på anmälan innan. Ring Leo på telefon 070 343 18 66.

Bjärnums Biljard Klubb bildades 2017 och har i nuläget ca 40 medlemmar. Förhoppningen är självklart att fler skall upptäcka denna sport.

Dagens två spelare som visade runt och spelade en hård match i 9-Ball

Lars Öhrn bjöd på hårt motstånd då Leo Johannesen och Lars tampades om en 9-Ball.

Leo Johannesen visar att detta är en sport för alla 65+ Fin stil han har.!

Lars och Leo spelade jämt men det var Leo som sänkte sista bollen.

För oss i senioråldern är detta ett mycket trevligt sätt att umgås på. Jag måste erkänna att efter denna förmiddag med Leo och Lars är det inte omöjligt att även jag kommer att besöka biljardhallen igen. Det hade jag inte trott innan jag gjort detta besök. Därför vill jag på det varmaste uppmana alla i rätt ålder ta tillfället i akt och prova på biljard på torsdagsförmiddagar.
Ni som är av lägre ålder är självklart också välkomna till klubben, men då vid andra tider. Mer information finns på Facebook.


Klubbrummet hade godis i en skål eller var det en Biljardklocka?

 

Top