En trevlig dag på Hovdala, trots allt..

HÄSSLEHOLM. En tripp till Hovdala innebär för många även ett besök vid det omtalade Trädhuset.

Uppe från den fina terass som finns i höjd med byggnaden är säkert utsikten än mer bedårande, men av någon anledning är dörren till terrassen låst! 
Att kaffeservering uppe i trädhuset för stunden, på grund av pandemin inte är genomförbar är förståeligt, men varför utestänga besökare från utsikten från terassen? Märkligt!

Efter en stunds vandring i omgivningen finns säkert hos flera ett behov av att uppsöka en toalett. Denna finns, men även den är låst!

En ny attraktion har för kommunen lite oväntat uppstått, detta är de små omtalade övernattningsstugorna. De små lådorna ”där barken trillar av”, som kostat skattebetalare meningslösa pengar. Under vårt besök på platsen hördes flera berätta om detta som man kallade ”fiasko”, -detta att barken trillar av borde man väl förstått och gjort en annan lösning, säger en vad verkar initierad i ämnet och skrattar.

Efter besöket ute på Hovdala styrs bilen mot staden. Sett mot tidigare besvikelse får besökaren uppleva än mer. Att färdas på Kristianstadsvägen, ”gamla 21:an”, ger motion för bilens stötdämpare, det är som att köra på en riktigt gammal landsväg, med djupa spår och flera djupa hålor.

En lite ironisk tanke är att Hässleholms kommun nu även kan göra reklam för:

-”Kom till staden Hässleholm i norra Skåne, här kan du uppleva 50-tals Väg-nostalgi, -denna skumpande färd kan upplevas mitt i centrum och även erbjudas i kransorterna"!

 

 

Top