Vittsjö borta från Svenska Cupen efter förlust mot Kristianstad

KRISTIANSTAD. I och med förlusten mot Kristianstad i svenska cupen är nu Vittsjös chanser till avancemang helt borta.

Clara Markstedt sätter 1-1

I riktig snålblåst på konstgräset i Kristianstad spelade Vittsjö en helt ok första halvlek. Visst var det en aning större bollinnehav för hemmalaget men det såg lovande ut för Vittsjö.

I den 17 minuten trodde flera att hemmalaget tagit ledningen. Men domaren såg att målet föregåtts av hands på en annan Kristianstadsspelare. Sex minuter senare efter en bra slagen hörna fanns Anna Welin framme med pannan och 1-0 var ett faktum. Minuterna efter (21 min) hittar Fernanda Da Silva Clara Markstedt som gör sig fri med målvakten och säkert sätter reduceringen. Lagen gick till pausvila med 1-1 på tavlan.

I andra halvlek var det Kristianstad som tog över matchen. Vittsjö var tillbakapressat och det såg ut som man ”krånglade till det” onödigt mycket. Säkert kom även en viss stress när speluppbyggnaden inte fungerade på grund av Kristianstads stora press. Båda lagen genomförde flera byten under halvleken. Inte helt oväntat kom även ledningsmålet efter en frispark från höger. Lite märkligt att bollen fick fri passage genom hela Vittsjöförsvaret in i mål.

I den 77 min var Fernada Da Silva genom en träff i överliggaren väldigt nära att skapa en reducering.

Genom dagens förlust blir nästa match i Svenska Cupen en ren träningsmatch för Vittsjö.
Målen: 1–0 (24) Anna Welin, 1–1 (26) Clara Markstedt, 2–1 (55) Jutta Rantala.

På lördag klockan 15 kommer Allingsås till Österås för spel.