De sista pusselbitarna på plats inför seriestarten på söndag

VITTSJÖ. Under torsdagen blev Vittsjös A-plan godkänd för spel. Redan på kvällen samma dag tränade laget för första gången på planen.

Med vid träningen fanns från Australien nyanlända Emily Gielnik och Clare Polkinghorne. I ett av målen stod Sabrina D’ Angelo. Även Tove Almqvist fanns med vid träningen.

Emily Gielnik kommer från en storartad säsong i Brisbane Roar i Australien. Det hann bli 13 mål på tolv matcher vilket är tangerat rekord för ligan. På väg till Vittsjö spelade Gielnik och Polkinghorne landskamper med Australien i Tyskland och Holland. Även där visade Gielnik att hon tagit med sig målformen till Europa genom att göra två mål mot Tyskland.

Clare Polkinghorne, tidigare lagkapten i Brisbane Roar, är ett nytt ansikte för Vittsjö. Hennes lagkamrat Emily Gielnik som bara pratat väl om laget är givetvis en stor anledning till att hon nu är i Vittsjö. Clare spelade i norska Avaldsnes 2020 och ville gärna tillbaka till Europa. Hon har en mycket diger meritlista med 125 A-landskamper för Australien, inklusive fyra VM och ett OS.

Tove Almqvist rehabilitering går framåt. Själv är hon naturligtvis spelsugen men tror att det ännu återstår någon månad innan det blir dags för spel på allvar.

På söndag får vi se om de nya spelarna redan är med i truppen mot Piteå. Matchen startar klockan 14.

 

 

Top