Pensionärsorganisationerna har jobbat i motvind i över ett år

BJÄRNUM. Med alla restriktioner och förbud sedan mars 2020 är det lätt att förstå att PRO och SPF haft ett tungt år.

Lagbild på PRO :s styrelse i Bjärnum år 2021

De flesta medlemmarna är i den grupp som har haft de hårdaste restriktioner av alla, 70 plussarna. Rådet till dom har varit nästintill total isolering. Att inte få möjligheten att träffa nära och kära på över ett år har tagit hårt på många. Lite lättnader för dom som nu är vaccinerade är att de nu får träffa barn och barnbarn om än med lite avstånd.

För att få reda på hur PRO i Bjärnum haft det under det gångna året och hur man planerar för framtiden har redaktionen besökt deras styrelsemöte.

Maj-Inger Eklöv ordförande i Bjärnums PRO kallade till Styrelsemöte på Träffpunkten 28 april

-Några styrelsemöten har vi kunnat ha men vi har inte kunnat göra någon planering för hösten, berättar PRO:s ordförande Maj-Inger Eklöv. Vi är ändå förberedda och kan snabbt ställa om smittläget och restriktionerna ändras. Att endast få samlas åtta personer gör det omöjligt att ha några medlemsmöten. Årsmötet som var tänkt i maj är inställt och vi hoppas kunna genomföra det till hösten, fortsätter hon.

Här på Träffpunkten i Bjärnum håller PRO till och kan genomföra sina styrelsemöten 2021

Karin Andersson vid pennan och Maj-Inger Eklöv vid ordförandeklubban när PRO hade Styrelsemöte 28 april

PRO Bjärnum kunde genomföra ett styrelsemöte i april på Träffpunkten trots pandemin.

PRO höll möte i Träffpunkten och här är samtliga samlade för en lagbild : Ingrid Thurn, Karin Andersson, Anette Eklund, Maj-Inger Eklöv, Christer och Karin Magnusson, Irene Fredman och Ann-Marie Persson.

SPF Trivsam i Bjärnum har drabbats på samma sätt. Inställt årsmöte och inga medlemsmöten eller aktiviteter. SPF har ändå planerat en del som är tänkt att genomföras i maj. Ett besök på Pelargonier huset och en friluftsaktivitet vid Möllerödssjön med korvgrillning och tipsrunda. Höstens möte och aktiviteter är planerade. Återstår att se om det är möjligt att genomföra det.

De aktiviteter som de båda organisationerna har gemensam, vandring och boule rullar på trots det rådande läget. Givetvis på ett Coronasäkert sätt.

 

 

 

Top