Kristianstad vinner Skånederbyt med 1-0

KRISTIANSTAD. På fredagskvällen spelade Vittsjö årets första derby och detta mot Kristianstad på bortaplan. Återigen tyvärr en match utan publik. Starten fick skjutas upp 30 minuter på grund av att spelare fastnat i kö vid olyckan på väg 21 vid Hässleholm. Det kom att bli en jämn match mellan två starka lag där en försvarsmiss i andra halvlek blev avgörande.

Matchen inleds avvaktande från båda lagen, -man verka känna på varandra och inget lag tar initiativ.

Strålande insats av Sabrina D’ Angelo.

Matchens första skott mot mål kommer efter 10 minuter från Therese Åsland, Angelo i Vittsjömålet räddar enkelt. Efter halvtimmen spelad är det dock Kristianstad som skapat ett litet övertag. I den 32 minuten får Vittsjö sin första hörna som blir resultatlös. Efter drygt 40 minuter spelade har hemmalaget skapat fem hörnor mot Vittsjö bara en. Även vad gäller skott på mål är det Kristianstad som har ett övertag, 4 skott mot endast ett för Vittsjö. Första halvlek slutar mållös.

Vittsjö inleder andra halvlek med aningen mer press. Skapar även efter några minuter en hörna. Båda lagen spelar nu högklassig intensiv fotboll. Sabrina D’ Angelo gör en makalös räddning efter hörna i den 55 minuten. Intensiteten från båda lagen har ökat. Kristianstad tar i den 61 minuten ledningen genom en helt fri Amanda Edgren på högerkanten. Bollen räddas först av Sabrina D’ Angelo genom en benparad men tar oturligt på en Vittsjöspelare och in i eget mål.

Fernanda Da Silva sliter enormt o "finns överallt", -gör sig alltid spelbar.

Nu har nerver kommit in i matchen. Kristianstad har ett spelövertag och skapar flera hörnor. Vittsjö gör dubbelbyte. Vittsjö pressar hårt för kvittering, tempot i matchen har ökat än mer. Fernanda Da Silva sliter och finns ”överallt”.

Hybridgräset släpper och skapar problem för båda lagens spelare. I 86 minuten är Vittsjö mycket nära en reducering. Paulina Nyström mycket nära att reducera i förlängningsminuten. Matchen slutar efter fyra minuters tillägg med vinst för hemmalaget med 1-0.

Nästa match för Vittsjö spelas på Vittsjö Idrottspark den 13 maj. Då gästas Idrottsparken av AIK. En match som startar kl 14.

Glädjande noteras att Sportbladets ”Veckans Elva” innehåller två Vittsjöspelare, Clara Markstedt och Clare Polkinghorne. Grattis till båda!