PRO- träff i Hembygdsparken i Bjärnum

BJÄRNUM. I ett helt underbart sommarväder samlades byns Pro medlemmar uppe i Hembygdsparken för att umgås och ha lite trevligt i dessa Coronatider.

 Pro:s ordförande hade ordnat fint väder till träffen för medlemmarna i Hembygdsparken

De flesta är ju fullvaccinerade och symtomfria eftersom de har åldern inne och var tidiga med den första sprutan. Sen å andra sidan, så har ju restriktionerna från nationellt håll förmildrats och är man dessutom restriktiva med avstånd och lite medhavd sprit så kan det bara bli en lyckad samling, vilket det också blev.

Föreningens ordförande hälsar alla välkomna till sommarens första samling i Hembygdsparken.

Föreningens ordförande Maj-Inger Eklöv hälsade en storhövdad skara Pro:are välkomna till dagens samling som började med en otroligt välsmakande landgång av bästa märke.

Mycket och trevligt prat vid borden

Efter en god lunch och lite snack vid borden, så var det dags för en promenad i omgivningen med tillhörande frågesport. Mer än lite kluriga frågor hade Maj-Ingers gäng kokat ihop och det var ingen som hade alla nio rätt vad vi erfor.

Ulla och lillan är framme för att betala och Christer bokar av.

Efter väl genomförd promenad och gissa svar, så var det dags för kaffe med dopp som även smakade perfekt i den miljön som vi befann oss i. Många passade även på att ta sig in i den stora möbelverkstaden för att kika på gamla Bjärnums bilder från ett tidigt 1900 tal. Mycket intressant utställning som vi varmt kan rekommendera andra att ta del utav. Efter allt gott vi fått i oss så var det Karin Magnussons tur att delge resultatet på dagens frågetävling. Förstapriset kammade Ylva Magnusson hem och hon hade endast två fel på rundan. Andraplatsen belade Lars-Åke Magnusson (Postis) och han hade 6 rätt. Resterande hade även 6 rätt vilket renderade i ett fint pris, Karl-Åke Persson, Laila Martinsson, Margaretha ”Lillan” Persson samt Britt Svanström.

Maj-Inger avslutade med lite information om framtiden och tackade för att så många hade hörsammat kallelsen till sommarens första Pro-träff och många var de som dröjde sig kvar i den helt underbara miljön som Hembygdsparken i Bjärnum kan erbjuda så här års.

Visst var det mysigt och bra på alla vis och alla syntes trivas

Upp och hoppa för nu bjuds det på frågerunda av klass

Första frågan var nog en av den svåraste. Inte många som hade rätt på den och damerna får tänka till mer än en gång.

Fråga två kunde Carola och visst var det april det var frågan om. 

Trean var även den klurig och vet i tusan ifall många hade skrivit Kivi på den. 

 

Christer Magnusson kunde svaren på frågorna så han erbjöd sig att samla in svaren från oss andra.

Vem var bäst även denna gång om inte Ylva Magnusson, Flest rätt i frågetävlingen vilket renderade i ett förstapris.

En beläst herre som kan frågesport och visst belade Lars-Åke Magnusson andraplatsen.

Karl-Åke Persson var framme och hämtade tredjepriset.

På fjärde plats placerade sig Laila Martinsson och är här på väg fram till Karin för att hämta sitt fjärdepris 

Lillan Persson har alltid stor tur och även denna gången och kammade hem femteplatsen och fick ett fint pris som passar till kaffe.

På sjätteplats kom Britt Svanström och får här mottaga ett fint pris av Karin Magnusson

 

 

Top