Pensionärerna i SPF Verum

VERUM. Underbar dag med lagom värme, sol och vind för att genomföra ett pensionärsmöte knutet till SPF Verum. Mötet genomfördes ute i det fria under en himmel som är helt blå är ju bara så magiskt och turen är på deras sida. Dom har träffats en gång i månaden under hela detta år och att kunna vara tillsammans med den medhavda kaffekorg höjer ju livskraften optimalt. 

På dagens mötesprotokoll finns det lite stolpar nedskrivna som är till bra hjälp så man inte glömmer något som bör hinnas med. SPF:s ordförande Kjell-Uno Ögren hälsar alla hjärtligt välkomna och berättar lite kort vad som komma skall under de närmsta timmarna.

Dagens underhållare är först ut och det är Mats Olofsson och Jonny Olofsson, två bröder som sjunger och spelar välkända låtar/ sånger. Tror inte att det behövs någon närmare presentation av dessa herrar. De börjar med en sång som Peps Persson har gjort känd, därefter kommer det många goa igenkända melodier som Edvard Persson lanserade på den tiden, men också en melodi med sångtext skriven av deras moster Maj Ivarsson, även Bert Månsson och några fler låtar med Hasse Andersson. O visst kan Mats sjunga de veda vi som sitter i publiken och hans bror Jonny kompar säkert och en o annan duett genomför de också. Och med deras härliga mellansnack förgyller dom det hela men också med goa vitsar. Skratt förlänger livet eller hur? Sist så avslutar de timmen med en låt som heter pilevallen. Tack för en skön och enastående timme som bara rann iväg snabbt som attan och ordf Kjell-Uno tackar dessa herrar med en ask choklad för ett väl genomfört program. Naturligtvis en lång och varm applåd från publiken får de också.

Ingen fest utan grillat, för visst smakar det ljuvligt med mat utomhus och idag är inget undantag. Men man bör ju ha någon som kan o är ansvarig för att grillningen skall funka. De hära två klarade uppgiften galant, alla som ville ha grillkorv med tillbehör fick. Tjocka och smala gick åt och det är ju bra betyg på korv men även gott betyg till de som skötte grillningen.Därefter serverades det kaffe med hembakta kakor, och de var så delikata bra jobbat till hemmabagarna. Och till de glada tjejerna som skötte serveringen.

Som vanligt är lotterivinsterna skänkta av medlemmarna själva, alla lotter blev sålda till de 45 hugade pensionärerna som villigt köpte en turlott. Vinsterna räckte till många och mycket spring fram o tillbaka blev det.

Ordförande vill passa på att tacka alla som hjälper till för att man skall kunna genomföra detta arrangemang. Tack till alla och välkommen till nästa träff som sker i juli. Avslutar denna SPF möte med att sjunga Nationalsången. Jag själv säger tack för en gemytlig och välkomnande eftermiddag med trevliga glada pensionärer som har ett öppet och varmt sinne, ha en skön sommar så ses vi längre fram i höst.

 

Top