SMART * Vi vill bli större än SSU!


Länk till SMART

Flera kändisar inspirerade oss
- Gustav Fridolin gav oss mycket inspiration då han sade att man skall tro på sig själv och sina idéer, menar Sarah Simonsson. Han blev ju vår yngste riksdagsledamot.
- Det var härligt att träffa så många ungdomar med liknande värderingar, säger Marie Gårdemyr.
- Adam Tensta han framhöll att man kan vara "cool utan att röka". Det är en bra slogan, tycker Ronja Frankel.
- Vi fick information från "Non Smoking Generation", säger Linda Fransson, och så sjöng Anna Salene för oss.
- Nu skall vi informera årskurs 6. Det finns mycket fakta vi kan ge dem, menar Tanja Thelandersson.
- Vi hade också workshop i det välkända Fryshuset, fortsätter Hampus Svensson. Där var det självförsvarsträning, basket och skateboard. Det var häftiga upplevelser.

SMART Ungdom
smart-ungdom.jpg-  Jag finns med i en styrelse för SMART Ungdom, säger Tobias Flyckt. Vi har ambitionen att bli större än MUF och SSU. Det finns absolut ingen anledning att röka. Vi har ett budskap och det skall vi nå ut med.
- Vi får inte glömma att utan LIONS hade vi nog inte kunnat åka på den här konferensen, säger Bitte Jacobsson. Tyvärr kunde inte ungdomarna från Hästveda komma hit idag. De är mycket entusiastiska där också.
- Det är inte bara rökning som är farlig för ungdomar, säger Hampus. Det är många barn som plockar tobaksbladen i plantagerna och plantorna sprutas med farliga gifter, av personal som ofta saknar andningsskydd.

Bitte tror mycket på SMART Ungdom
 När gruppen skiljts åt får jag några ord med Bitte Jacobsson.
- Det är faktiskt så att ungomarna i SMART ett tag tyckt att vi som är lite äldre i SMART är lite mossiga och långsamma. De tycker att SMART borde vara mer offensiva. Jag tycker det mycket bra att de startar en egen sektion. Jag tror de kan bli en bra påtryckningsgrupp.
- Men jag har en hemlig dröm som inte är uppfylld ännu, viskar hon. Du får gärna publicera den nu! Jag skulle vilja att Fredrik Ljungberg blev "vår skyddsängel". Han är ju född i Vittsjö!

Nu hoppas vi alla att Fredrik Ljungberg hör eller läser detta!

 Elena Valejos, Linda Fransson och Ronja Frankel.  elena-antirk.jpg
En bild av gruppen som var på SMART-konferens den 23-24 mars; fr.v. Bitte Jacobsson, Ronja Frankel, Sarah Simonsson, Elena Valejos, Hampus Svensson, Linda Fransson, Tanja Thelandersson, Tobias Flyckt och Marie Gårdemyr.  bjarnum-antirok-grupp.jpg 
 Tanja Thelandersson, Bitte Jacobsson och Tobias Flyckt.  bjarnum-tobias.jpg
 Tidningen Avenyns reporter Maria Holm, inbjuden till presskonferensen, tittar på medlemskort för "Rökfri Duo". Hampus Svensson förklarar.  bjarnum-maria-holm.jpg
 Bitte lämnar över programblad från SMART-konferensen till Maria Holm.  bjarnum-gruppbild.jpg
Tanja Thelandersson, Bitte Jacobsson, Marie Gårdemyr, Tobias Flyckt och Sarah Simonsson under intervjun med Maria Holm.   antirk-bjrnums-vg-004.jpg
Top