Sång- och musikgala i Vittsjö

Platserna kring de dukade borden fylldes snabbt och nya platser fick skapas för att de 161 besökarna skulle få en sittplats och lyssna till Bjärnum manskör, Bygdespelarna med Arne Lindeberg som sångsolist, Curres sångfåglar och flera solister. Kvällens konferencier var Christer Holmgren som hade allt under sin myndiga kontroll.
Före startsignalen bjöd manskören på Vintern rasat. Den starka kören bjöd på ytterligare sånger om våren och annat dagsaktuellt. Innan Sångfåglarna gjorde entré i sjungande procession passade Curre på att byta från svart till grön kavaj. Detta var första klädbytet! Sångfåglarna sjöng och manskören sjöng var för sig och gemensamt. Första solist var unga Heidie Holmgren som framförde Du skall inte tro det blir sommar, och fortsatte med solo på blockflöjt.

Det numrerade häftet för allsång kom fram där Malin Bengtsson var ackompanjatör på fiol och Christer Holmgren vandrade omkring i bästa Lönndahlstil och sökte upp sjungande offer i publiken.

Bygdespelarna med tre dragspel, en gitarr, två fioler och en saxofon tog ton med flera kända melodier där välsjungande Marie Bengtsson var solist med Älska mig.

Tidigare medlemmen i manskören, numera emeritus John Edfors kallades fram för att ytterligare en gång medverka i sin gamla väl invanda kör. Lika väl inövad var manskörens bugning efter applåderna.

Erika Holmgren var sångsolist med sina kollegor som duokör och debuterade sedan som dirigent för sina kollegor. Nästa solist var Cecilia Håkansson och Curres flickor samlades runt flygeln för nästa nummer.

De tre fiolspelande jäntorna, Malin, Marie och Cecilia framträdde varefter Anna & Elle var sångsolister. Ett tämligen stort sortiment av olika bakbröd såldes för ytterligare tillskott till kassan och dessutom var det dragning på flera lotterier.

Tidigare har kantor emeritus Curt (Curre) Nilsson samlat in pengar till kursgården i Furuboda och en del av kvällens behållning tillfaller detta ändamål. Dessutom kommer en del av kvällens behållning att tillfalla Barncancerfonden  samt för bekostande av en del av Sångfåglarnas resa till Sankt Klaras kyrka i Stockholm där de sjunger vid en gudstjänst om två veckor. Vid avslutningen gjorde Curre sitt andra klädbyte inkom i tämligen lätt klädsel. Det blev utdelning av rosor och chokladkartonger och den genomtrevliga kvällen avslutades med Mötas och skiljas...

Det är en tid sedan Curt slutade sin långa gärning som kantor i Vittsjö men hans anda och ideella arbete lever kvar till glädje för hela bygden.

På söndag den 3 maj blir det ytterligare framträdande i Verum klockan 18 till förmån för Furuboda kursgård. Förutom manskören kommer också ledaren för Furuboda, Paul Skoog att medverka med sina instrument. Anna & Elle kommer liksom SPF-kören.Manskören från Bjärnum och Sångfåglarna från Vittsjö framträder vid sång- och musikgalan.


 curre209.jpg

Marie  Bengtsson lät sin fylliga stämma fylla teatersalongen


 curre609.jpg
 

De tre fiolspelande flickorna f v Malin, Marie och Cecilia.

curre1009.jpg 
 

Bygdespelarna gladde besökarna vid sång- och musikgalan.

 curre1209.jpg
 

Christer Holmgren låter Solweig Rosén vara försångare vid festen i allaktivitetshuset.

 curre1409.jpg
   
   
Top