Hårsjön Runt del tre

I år blir det fem torsdagar som detta natursköna lopp startar från skolan i Hårsjö, numera Hästhult AIK klubblokal. De två återstående motionsdagarna blir den 21 och 28 maj med start klockan 19.00-19.30.

Förr i tiden, då människor gav sig tid att umgås och tänkte på samhörighet och extra motion var det tidvis över 100 startade varje motionskväll. Nu är det så mycket annat som lockar. Den som ger sig tid att vandra med HAIK får gratis en fin naturupplevelse runt sjön.. Numera finns vandringsleden över ganska lätt framkomliga platser. De första åren var leden förlagd uppe på "jären" utmed vägen mot Hästhult men för många blev det allt för ansträngande.

Utmed vandringsleden fanns tipsfrågor där frågorna var betydligt lättare än svaren! Vid en av frågorna var det någon som ansåg att samma möjlighet borde ges som i Postkodmiljonären: att ringa en vän! Oavsett detta så var det 33 procents chans att svara rätt.

Vid torsdagens vandring var det Kristian Borgstedt som var upphovet till de tolv frågorna till de 54 deltagarna. Bäst med elva rätt lyckades Marianne Johannesson. Tio rätt hade Fideli Johansson och Rolf Storm.

haik0905.jpgTvå unga jäntor bland grönskande blad tar sig en funderare om de skall ringa en vän för att få rätta svar på en knivig fråga.

Top