Naturreservatet Tjurpannan i Bohuslän, del 3

Tredje etappen på resan i Bohuslän... 

Torsdagen den 13/9 åkte vi till naturreservatet ”Tjurpannan”, som ligger norr om Grebbestad. Vi började på den röda vandringsleden, gick till höger ner mot havet

Infobild över naturreservatet ”Tjurpannan” följde stigen förbi några små fiskarstugor.

Några små fiskarstugor.

Vandringen fortsatte på berghällarna där vi såg flera häftiga färger och formationer i stenar och hällar.

Häftiga färger och formationer i berghällorna.

När vi kom dit där den blå leden mötte den röda tog vi till höger och följde den blå leden tillbaka till parkeringen. Lederna var utmärkta med små ekpålar med färgmarkering dessa pålar var bara cirka 50 cm höga vilket var lite svårt att se dem ibland.

En av många stolpar som utmärkte vandringsleden.

Tur att det inte helt plötsligt kommit in dimbankar som försvårat sikten. Vi tog många vackra naturbilder under denna vandring.

Ett par bilder av naturen vi upplevde under vandringen.

Framme vid parkeringen fanns några skyltar som visade hur restaureringsarbetet gått till.

Infoskyltar över arbetet som gjorts här.

Efter besöket i detta naturreservat fortsatte vi färden norrut där vi besökte öarna, Resö, Rossö och Saltö som ingår i ”Naturreservatet i Klosterhavet”. Vi hade hoppats på att något av museerna skulle vara öppet men det var några som hade stängt för säsongen och något hade endast öppet på helgerna. Även matstället på ön Resö hade stängt för säsongen (på skylt stod att det varit den bästa säsongen någonsin), så vi fick handla lite bröd och skinkost på tub och fika vid ett bord som stod utanför denna affär. Vi tog flera fina bilder på denna ö.

Staplade hummertinor, (tror jag det är)på ön Resö.

Hamnen och det stängda matstället på ön Resö.

På Rossö visade en skylt att museet hade endast öppet på helgerna, men här fanns en korvkiosk som var öppen så jag kunde få lite mer matnyttigt, Lena hoppade.

Det stängda museet på ön Rossö.

På Saltö vandrade vi lite i naturområdet ner till havet genom tallskog där det påstods att några av tallarna var minst 200 år, jag tvivlar.

Infotavlor över naturreservatet på Saltö.

På stigen tillbaks från havet såg vi en nästan barrlös tall som bildat en ny färsk krona i toppen.

Bild över tallen som bildat ny krona.

Vi var så nära, så vi tog en tur upp till Strömstad innan vi vände åter tillbaks till hotellet. Dagen efter var det hemresa som vi körde på lite mindre vägar i inlandet, dels för att se lite mer av landet och slippa trafikhetsen på den stora vägen. Det har varit en fantastisk trevlig resa och här finns mycket mer att utforska så det blir säkert någon mer resa hit till denna del av landet.

 

 

Top