På besök i tyska Meissen, Lutzen och Schwerin

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 4. 

Meissen 
På vägen hem besökte vi den anrika porslinsfabriken i Meiisen Grundad år 1710 och är den äldsta porslinsfabriken i Europa. Där visades fantastiska porslinsfigurer till fantastiska priser.

I utställningen bör man inte gå runt med handväska eller ryggsäck svängandes hur som helst. På olika stationer demonstrerades hur man bygger upp porslinsfigurer av alla de sorter.Lützen
Lützen är orten där Gustav den 2:e Adolf stupade under 30:åriga kriget.

På platsen är byggt en minneskyrka med både Svenska o Finska flaggorna i koret. Finland tillhörde på den tiden Sverige. I museet visades film om kriget o livet på den tiden. Inne i Lützen finns både Gustav den 2:e Adolfs Gymnasiet och Gustav den 2:e Adolfs kyrkan.

Schwerin
Staden som ligger 7 mil sydost Lybeck och har c:a 91.000 invånare. Slottet i Schwerin var den sista stora sevärdheten på denna resan.

Slottet grundades redan år 965 kanske redan på 500 talet och har bränts ner flera gånger men är nu ett verkligt sevärt slott, särskilt sett från utsidan. Det allra sista stoppet på resan var som vanligt ställplatsen vid Faröbron på Mön i Danmark.

Gå in på datorn o googla på orterna på resan och gör en drömsemester. 

Top