Blekinge fortsättning

BLEKINGE. Färden gick via Hästveda, Näsum till Pukavik sen blev det transportsträcka på E 22: an till Ronneby där resan Blekinge 2 började.

Solnergång,

I Ronneby låg vi på en fin ställplats nere i hamnen alldeles utmed havet o svalkade oss i värmen. Som sällskap hade vi ett antal svanar. Där fick vi även se en livräddningsövning där en kvinna simmade ut i havet och skulle föreställa nödställd. Det kom tre brandmän varav en med våtdräkt, han med våtdräkt fick en lina fäst på ryggen och simmade sen ut till den ”nödställda” sen drog de andra två mannen med våtdräkt o den nödställda till land.

Denna gång var vi inte inne i den fina orten Ronneby med sina fina sevärdheter för det var för varmt.
Nästa dag körde vi på små fina vägar österut till Karlskrona men tyvärr måste vi köra en bit på E 22:an för att sen stanna på en ställplats i hamnen. Det var lika varmt där men det svalkade bra från havet.

Rosenbom,

En varm lördagskväll är det härligt att gå runt i stan bland alla gamla fina byggnader och även att lyfta på Rosenboms hatt och lägga en peng i Rosenboms huvud.

Brygga i hamnen,

Eftersom corona-restriktionerna lättat var serveringsställen fullsatta. Sjöhistoriska museet är verkligen värt ett besök o där finns militära fartyg från dåtid till nästan nutid. Där visades hur man bodde och arbetade på krigsfartyg på 1600 – 1700 talet, man kunde vara 6 – 700 personer i besättningen så vad händer när båten sjunker. Där visades en film om ubåtsjakten i Horsfjärden på 80 talet, det var en ingående historieberättelse om vad som verkligen hände då.

Efter Karlskrona körde vi längst ut på öarna till Sveriges o Blekinges sydöstra del. Efter en natt på Sturkö körde vi så nära havet som möjligt till Brömsebro, en färd som var alldeles fantastisk med lövskogar och fina gårdar.

 Fredsstenen i Brömsebro.

I Brömsebro slöts 13 augusti 1645 fred mellan Sverige o Danmark, Norge. I Brömsebro finns en minnessten på fredsplatsen. Efter Brömsebro körde vi norrut där vi hittade en liten fin camping med badstrand. Nästa dag körde vi till Bergkvara därefter västerut mot hemmet och då kom det efterlängtade regnet.

Som vanligt Googla gärna på orterna för att få veta mer och planera en semestertripp.

 

Top