På kryss bland Skånska rapsfält

SKÅNE. Med början vid Bjärsjölagård o Övedskloster gjorde vi en Skånerunda bland rapsfält o bokskogar.

Via Blentarp och Rommelåsen och de fina vyerna över inte så stora gårdar där vägen slingrade sig mellan gårdar o rapsfält mot Skurup.

Där vi passerade Johannamuseet ett mycket sevärt museum med både gamla cyklar, motorcyklar, en mycket gammal el-bil o annat gammalt.

Vidare över sydskånes slättmarker till sydkusten och utmed havet till Skanör/ Falsterbo. Där är det svårt att parkera en husbil så därför körde vi till ICA i Höllviken där dom har bra mat o mycket mat som serveras vid borden. I Höllviken finns även en vikingaby med visning vissa tider. Vi bodde på vikingabyns ställplats två nätter med utsikt över havet. Sen körde vi på mindre vägar till bokskogarna i Holmaia området o vidare till Häckeberga slott med sjön o de fina bokskogarna och de många o långa häckarna utmed vägen.

Magnolia

Tvärs över till Alnarpsparken där vi träffade vänner och såg den fina parken särskilt den fina Magnolia parken. Det blev ännu en natt på Lundåkrahamnens ställplats i Landskrona sen körde vi utmed kusten upp till Pålsjö skog norr Helsingborg. Det var lördag och då var det inte plats att parkera en husbil men en bit iväg hittade vi en möjlighet att parkera och även där var mycket fin natur, där finns även S:t Marias gamla sjukhus som i dag rymmer andra aktiviteter. Husen och området är välskött o med fina informationstavlor.

Byggnaden vid St:Maria

Sista natten blev på en välskött ställplats i Domstens småbåthamn men det blåste så man knappt kunde gå ut. Nästa dag blev det tvärs över Skåne hem.

Bild 6743-44 från Rommelåsen, 6894 Magnolia, 6905 St:Maria Text o bild Vera o Erling

Top