SPÅRAT I VITTSJÖ 1026

 

 

 

·         Midsommarfirandet är nu slut och dagarna blir kortare och morgondimmorna allt tätare.

Så här glad skall en äkta supporter se ut även om han duschats med kallt vatten!

·         Nu är han ute och cyklar, igen. Jan Nilsson i Bjärnum. Han passade på att ta fram det tvåcylindriga fortskaffningsmedlet och låtsas vara först i spåret. Det är lätt att komma till dukat bord! Skall sanningen fram så var det Karl-Eve Lunnergård som var den främste och förste pådrivaren för en cykelväg till Bjärnum.

·         På onsdag den 30 kommer dom tillbaka! Curt, Anna och Elle sjunger åter i församlingshemmet med början klockan 19. Kvällsfika i halvtid!

·         I mitten av vecka 26 är det halvtid för året 2010. Veckonumret är också nära halvtid.

·         Avgångsklassen vid Björstorp skola företog en skolresa till Helsingborg, Helsingör, Lund och Malmö. Resan skedde med en större bil och ensam färdledare 1925 var läraren i Björstorp.

·         För ett helt år 1925 kostade Norra Skåne i prenumerationsavgift nio kronor. Tidningen utkom tisdagar, torsdagar samt lördagar. Kanske var dåtidens tidning mer innehållsrik än dagens tidning?

·          Tänk om stadsplaneraren fått som han ville 1980 hade det inte blivit någon Vittsjödag. Inte heller någon bussficka och inte heller något grönområde. Den aktuella platsen där ett varuhus skulle uppföras var på järnvägsområdet där Vittsjödagen har hållits. Protesterna var massiva och det blev ytterligare en bakläxa för stadsarkitekten.

·         Visserligen är det ingen Vägkyrka i Vittsjö men i Farstorp blir det Vägkyrkan varje dag ett par veckor framåt. Gör ett besök!

·         Ta det lugnt och vila upp dig med solens hjälp. Snart börjar arbetsveckan och då kan du vila upp dig ännu mer! Ha en skön vecka och var rädd om dig och dina medmänniskor.

epe

 

Top