SPÅRAT I VITTSJÖ 1051

 

 

 

·         Kyrkklockorna kallade till fullt hus vid julbönen i Vittsjö kyrka på Julaftons eftermiddag. Dagens solister var Stig Sjöberg som deltagit i Julbönen sedan minst 1985 samt Dan Inge Ohlson som varit gästmedverkande sedan 1993. Båda två lämnade varsel att det var sista gången de medverkade vid denna gudstjänst. I övrigt var det de kända julpsalmerna som paret framförde med sång, kornett och orgel. Mängder med levande ljus fanns i ljusbågar, ljuskrona och övrig fast belysning.

 

Vid Julbönen medverkade Stig Sjöberg, Carl-Olof Danielsson och Dan-Inge Ohlsson

 

 

 

 

·         Hua dau skall det bli när vintermånaderna kommer? -18° och ner till -20° andra sidan gatan redan i årets sista månad. Elmätaren har fått lugna ner sig en smula och går på lågvarv medan lagret av eldningsved krymper så sakteliga. I skogen ligger nästa års minimala vedförbrukning täckt av nära halvmeter snö.

·         Vintersolståndet har passerats och nu går vi så sakteligt mot ljusare tiden och längre dagar och snön lär ligga kvar och lysa upp?

·         Mildare väder de närmsta dagarna förutspås och då slår de gamla tecknen in att det blir omslag av väderleken vid månskifte!

·         Den första ”julaflugan” har vaknat till liv men den lever ytterst farligt då jag har fått något visst i blicken!

·         På årets sista dag bjuder kyrkliga personalen in till Nyårsbön i Verum kyrka klockan 16.

·         Förhoppningsvis kommer all snön att försvinna så sakteliga. Ingen tjäle finns varför den vita nederbörden kan träcka ner och fylla på grundvattnet. Betydligt värre var det 1980 veckan före julhelgen då fanns tjäle och snön smälte hastigt med hjälp av regn. Då var det så stort flöde till Vittsjön att parkeringsplatsen vid Backabro att endast bordsskivan på fikaplatsen var synlig ovanför vattenytan. Även gångbron stod helt under vatten.

·         Två verkliga trotjänare vid barnvagnsfabriken i Emmaljunga blev 1985 avtackade efter sammanlagt 94 års tjänst. Håkan Nilsson 48 och Georg Bertinsson 46 anställningsår.

·         Året sista ”Spårat” är härmed tillända. 196:e på denna sida och totalt 1 246 från början av detta kåseri.

·         Alla läsare tillerkänns en fortsatt fridfull helg med en förhoppning av något lite mildare väderlek. Sköt om dig och de dina och lev värdigt. Det är du värd!

·         Tänk på att det du gör för andra kan betyda mycket men det är sällan du får veta det!

·         epe

 

Top