SPÅRAT I VITTSJÖ 1107

 

 

 


·         Årsmöten duggar in allt som oftast. Fyra årsstämmor denna vecka som är kända men det är säkert ännu fler som håller sina stämmor mer i det tysta för att inte väcka uppmärksamhet!

·         Sopplunchen i församlingshemmet med både lekamlig och andlig utspisning blev så välbesökt att extra bord fick sättas in för att bereda alla sittplats. Det var Tyra Karlsson i Emmaljunga som med sina 31 846 levnadsdagar berättade om sitt liv och sina upplevelser.

 

 

 

 


·         Sommaren börjar ge sig påmind i planeringen. Sommarakademins program kommer att ventileras under veckan.

·         Intresset för gräddmejeriet verkade tilltagande 1906 då det förra månaden kom in 4 000 liter grädde som sedan skulle förädlas till drygt 900 kilo smör.

·         Kyrkostämman beslutade 1911 att inköpa 0,7 hektar för 600 kronor från annexhemmanet för anläggande av kyrkogård som kom att kallas Nya Kyrkogården. Med tiden har platsen för sista vilorummet utökats två gånger med Västa och Södra kyrkogården.   Fortfarande har och kommer kyrkogården från 1912 att kallas Nya Kyrkogården. Kuriosa i sammanhanget är att en gravsättning fick vänta en stund tills kyrkogården blivit officiellt invigd 1912.

·         Kyrkostämman beslutade även 1926 att inköpa tio lampetter till kyrkan sam två höga ljusstakar till altaret. Totala kostnaden beräknades till 760 kronor.

·         Markägare till Värsjöån i Boalt, Höjalen och Rommentorp diskuterade 1926 att befintliga ån skulle uppdikas till 3,6 meters bredd i markplan och 1,5 meter djup.

·         Teckning av aktier till en kur- och badanstalt planerades 1926. Anläggningen skulle uppföras vi stranden mot Ubbalt.

·         Det är inte det du tänker utan det du gör som kan förändra tillvaron. Titta ut! Dagen blir ljusare för var dag, Ha bra tider,

·         epe

Top