Spårat i Vittsjö 2018

• Denna vinjett har på dessa sidor i dag varit publicerat 650 gånger/veckor. Totalt på dessa sidor samt i Norra Skåne har vinjetten funnits 1 800 gånger.

Den första gången denna vinjett fanns publicerad var den 24 oktober 1981. Sen har det fortsatt. Något jubileumsljud som jojkljud undanbeds. Kanske kan kåsören få fram något ljudliknande från ägandes näverlur? Någon antyder att sådant "gammal dravel" inte är läsbart! Varför läses det då? Kåsören har försökt ta med det som kan intressera läsaren. Tycke och smak är som bekant ganska olika! Oavsett hur så planeras fortsättning av Spårat....

Red anm. Tack Ebbe för alla dina populära Spårat som du troget vecka efter vecka skickat till redaktionen i snart 13 år. Vi ser fram mot flera års fortsatt samarbete, var rädd om dig!

• Överraskningen var total och rörande. På Valborgsmässoafton stannade en bil vid tomten. Det var "Bengtssons trio", Boel, Malin och Marie som kom på besök. På vederbörligt avstånd stannade de och med sång och musik under paraplyer välkomnade de våren med "Goafton om ni hemma är"? Dessutom blev det andra vårvisor Många och ärliga tack!.

• Tio kronor i belöning utlovades 1915 till den som kunde bevisa olovlig jakt på ett hemman i Snärshult.

• Bertil Aquilom övertog Carl Olssons diverseaffär i Emmaljunga 1930.

• Den som var intresserad för bildande av hemvärn i socknen kunde 1940 anmäla sitt intresse till någon av kommunalnämndens ledamöter.

• Du och alla andra bör visa intresse för obekanta fordon eller personer. Inbrotten har den senaste tiden ökat i kulturorten. Installera larm till central. Det verkar kanske avskräckande.

• Till sist var det villaägaren som upptäckte en bilist med intresse för villan! Registreringsnummer antecknades och förvarades intill telefonen i villan. Några veckor senare var det inbrott i villan. Det enda inbrottstjyvarna tog med sig från villan var det antecknade registreringsnummret!

Må gott och lev ditt liv välmående.

epe

Top