Vittsjötjejerna vann mot Eskilstuna United

Eskilstuna United inledde bra
Andra halvlek inleddes med Eskilstuna-press. Tytti Porkka fick friläge men Vittsjös duktiga målvakt Sonja Fransson stod rätt placerad och avvärjde målchansen.
I 62 minuten slog Eskilstuna en lång boll på vänsterkanten till Tytti Porkka som sprang ifrån Vittsjö-backen och slog in bollen framför Sonja Franssons fötter. Där fanns också Eskilstunas nummer 3, Jenny Johansson, som enkelt slog bollen i mål. De fortsatte sedan sin press mot Vittsjö-målet men lyckades inte få in bollen ännu en gång.

Vittsjö kom igen
Vittsjö-spelarna lyckades ordna upp spelet och höll länge bollen på motståndarnas planhalva. I 73 minuten hade Vittsjö en dubbelchans i straffområdet men Uniteds kvicka och välplacerade målvakt, Anna Wahlström, lyckades avstyra skotten. Vittsjö fortsatte trycka på och skapade många målchanser utan att få bollen i mål.
I 80 minuten hade Anha Johnsson en fin chans. Minuten senare sköt Charlotte Bergstrand ett bra långskott mot mål. Emma Sjödahl kom i ett bra läge när 5 minuter återstod men inte heller hon lyckades skjuta mål. United kontrade minuten senare men återigen gjorde Sonja Fransson ett fint ingripande. I sista förlängningsminuten sköt Erika ett hårt skott i högra stolpen, nära "hat-trick".
När domarens slutsignal hördes stod det 2-1 till Vittsjö vilket gör att laget kammade hem ytterligare 3 poäng och behåller därmed sin tredjeplats i serietabellen.
Från vänster Vittsjö GIK, domartrion och Eskilstuna United uppställda före match-start.  vgik-lagbild.jpg

Uniteds Tytti Porkka passar in i Vittsjös målgård och helt plötsligt har de reducerat till 2-1.   vgik-unitedchans.jpg
 Vittsjö-tjejernas tränare Robert Grandén tackar spelarna efter matchen.
- Bra, tjejer! Tre viktiga poäng till oss.