Vittsjö utklassat av Tyresö

TYRESÖ. Tyresö verkade fast beslutna att redan från start ge allt mot Vittsjö. Säkert hade man i minne den oavgjorda matchen på Vittsjö Arena före uppehållet. Naturligtvis är även kampen om guldet nu inne i ett mera påtagligt skede.

Marta sporrade sitt Tyresö till storvinst

Redan i 13:e minuten gjorde hemmalaget mål genom Linda Sembrant. Sofie Andersson hade ett skott på mål i 16 minuten. Det skulle inte gå mer än 5 minuter förrän damen med 100 på ryggen, Marta Vieira da Silva gav Tyresö ledningen med 2-0. Tyresö målkalas fortsatte genom att i 34 minuten Madelaine Edlund på assist av Marta fastställde halvtidsresultatet till 3-0 för Tyresö.

Vittsjö kom tillbaka i andra halvlek. Redan i 49 minuten hade Sandra Adolfsson ett skott mot mål. Något senare hade Danesha Adams två skott mot mål men det ville sig inte riktigt för tjejerna på Tyresövallen. I 51 minuten var också Mandy Van den Berg nära med ett vasst skott på mål. Då hände det som absolut inte skulle hända nummer 11 Kristen van de Ven gör 4 -0. Detta bakslag för Vittsjötjejerna påverkade dock inte utan de kämpade vidare. Kvarten senare kom nästa kalldusch nummer 40 i Tyresö, Veronica Boquete gör 5-0. Den efterlängtade kvitteringen kom två minuter senare då Kristy Yallop på assist från Sandra Adolfsson kunde kvittera till 5-1. Detta kom också att bli matchens slutresultat. Det är bara att gratulera Tyresö som för kvällen var det bättre laget.
För Vittsjös del kom matchen, så här med facit i hand, som en nyttig erfarenhet inför kommande drabbningar. Redan på torsdag är det dags att hemma på Vittsjö Arena ta sig an Kristianstad