Vittsjö spelar i allsvenskan även 2014

VITTSJÖ. I det något kylslagna vädret och inför en publik på drygt 500, spelade Vittsjö hemma mot tabelltrean Linköpings FC. Det kom att bli lite av en typisk höstmatch. Den första halvleken var inte mycket till organiserat spel från något av lagen.

Detta även om Vittsjö var det lag som tidigt visade något större vilja och stundtals höll i matchen. I den 36:e minuten kom Sofie Andersson, genom schabbel i Linköpingsförsvaret, helt fri och kunde göra 1-0 i helt öppet mål. Strax före halvtid kvitterade dock Linköping genom ett riktigt ”grötamål”, där Jonna Andersson tecknades för kvitteringsmålet.

I den andra halvleken växlade Linköping upp spelet och tog över matchen. Genom fortsatt bra försvarsspel från Vittsjö höll sig dock det oavgjorda resultatet ända till den 88 minuten då Renée Slegers kunde göra 1-2 till gästerna. Detta resultat kom även att bli slutresultatet.

Bollen som nickas ut inifrån målet

Tyvärr hade nog Vittsjö lite otur med linjedomaren. Troligen hade han solen i ögonen vid en Vittsjöhörna. Från fotografens vinkel uppfattades bollen helt klart vara inne i Linköpingsmålet men det dömdes inte för mål.
Genom oavgjort resultat mellan Sunnanå och Mallbacken står det nu klart att Vittsjö fortsätter sitt tredje år i den Allsvenska damfotbollen.
Nästa söndag blir det bortaderby mot Kristianstad. Har du möjlighet, så åk dit för att hjälpa till med ditt stöd. Vore kul om Vittsjö kunde åka hem med en seger mot just Kristianstad.

Top