HÄSTHULT AIK DELTAR MED 15 LÖPARE I VASALOPPEN

 

HÄSTHULT AIK. Den lilla men aktiva idrottsklubben Hästhult AIK i västra delen av Vittsjö församling blir väl representerad i årets Vasalopp. 15 deltagare från denna klubb ställer upp i ädel kamp i olika lopp.
Ungdomlige senioren Lars Erik Svensson 70+, LES kommer att åka sitt 47:e lopp. De senare åren har han åkt de 90 kilometrarna i Öppet Spår med förra årets tid på 9 timmar och 28 minuter.


Morgonpigg LES vid 2013 års lopp i Dalarna. (Foto: Britta S)


I ”världens största” skidlopp deltar i år närmare 60 000 skidlöpare i de olika åtta klasserna där första start är redan den 21 februari och avslutas med Vasaloppet den 2 mars. Startavgiften för enskilda åkare är från 200 kronor till 1 860 kronor.

Årets deltagare Vasaloppet blir Jörgen Edinge, Erling Olsson, Katarina Stigsdotter Paul Svensson och Göran Svensson.
I Öppet spår finns LES med hustrun Britta som coach med dryck och reservstav!

I Kortvasan deltar familjerna Sigvard, Helena och Emelie Gustavsson, samt Petra, Joakim och Emilia Henriksson. Dessutom deltar Erling Olsson med sonen Isak samt Tommy Johanssons son Noa. Tommy själv ställer upp som supporter och coach!

Det är en vacker bukett från Hästhult AIK som visar upp vad orten har att erbjuda. Lycka till alla deltagare och medhjälpare. Britta har lovat att förse vittsjobjarnum.nu med text och bilder.

Top