Vittsjö damlag ser... ut men Robert Prytz behövs säkert!

HÄSSLEHOLM. Vårt damallsvenska fotbollslag är just nu inne i en intensiv träningsperiod. Inte undra på detta, Kopparberg ”hänger ju på låset” och kommer till Vittsjö Idrottspark redan den 13 april!
Nu hoppas vi att premiärmatchen kan hållas på hemmaplan, Bosse Erlingsson!
Under lördagen mötte Vittsjö GIK elitlaget Malmö LB07 på konstgräset i Hässleholm. Vittsjö startade matchen i högt tempo och fick redan från start till ett bra passningsspel över hela planen. I första halvlek gör Jane Ross och Sandra Adolfsson mål, -men det kunde varit fler. I andra halvlek dominerar Vittsjö matchen och har en stark offensiv. Vittsjös tredje mål kommer genom att Sandra Adolfsson testar skott som målvakten lämnar retur på, som sen Sofie Andersson förvaltar bra. Fjärde målet bäddar Elin Nilsen för. Elin som är som alltid snabb som virvelvinden, kommer runt på kanten, spelar snett inåt bakåt till Kirsty Yallop som får till ett bra skott i mål. Vittsjö har som sagt många målchanser och kommer glädjande ofta fram även på ytterkanterna.
Säkre Elin avslutar Vittsjös målskytte genom att som vanligt komma med full fart, bryta igenom, o skjuta bollen snyggt i mål.

Ännu, i februari, är det dock flera av spelarna som gärna vill passa bollen ända in i mål, och helst även genom maskerna i målburen eller kanske skjuta strax utanför, ”det var ju nästan mål”. Detta duger naturligtvis inte om Vittsjö skall bli Svenska Mästare, vilket torde vara målet för lagets verksamhet!
Nu skall det bli intressant att se om vårt nya tränartillskott, Robert Prytz, med massor av meriter i bagaget, kommer att nå fram med all sin erfarenhet. Gör han detta kan laget gå hur långt som helst.
Tänk, Svenska Mästare 2014 eller kanske 2015!

Om du nu tänkt dig att bo i en ort, Vittsjö, med de ”blivande Svenska Mästarna” i Damfotboll, måste du inse att detta kräver en insats från dig! Du måste engagera dig, -gå på nästan varje match, -vråla o skrika på lämpliga ställen, med andra ord ha, skitkul, varje gång! Gå även gärna med i 300- klubben, förutom att du stödjer laget kan du vinna en massa saker. Detta stöd för laget är ovärderligt, varje gång beskriver tjejerna det lokala stödet de upplevt!

Kanske ligger det något i vad vår lokalkrönikör Ebbe Persson ibland aningen vasst skriver. Hässleholm åker ”snålskjutst” på Vittsjö flera framgångar. En hel del pekar på att Ebbe faktiskt har rätt!

Top