Dålig plan och dåliga domare präglade Vittsjömatch mot Linköping

VITTSJÖ. Vittsjö förlorade under söndagen poäng mot Linköping hemma. Detta på en fotbollsplan som var under all kritik. Stundtals handlade det nästan om ”vattenpolo”.

Att domare Tess Petersson kunde godkänna planen för Allsvenskt spel framstår så här i efterhand som märkligt.

Redan i matchens första minut kom vattenmängderna att ställa till det. Bollen tvärstannade i en av ”sjöarna” och Fridolina Rolfö fanns påpassligt på plats för att göra 0-1 till gästande Linköping. Efter chocken inför slumpmålet kom Vittsjö mer och mer in i matchen och från den 10;e minuten var det hemmalaget som förde spelet på plan.

Vittsjö reducerar rättvist till 1-1

Det såg riktigt bra ut, det mesta fungerade och förhoppningar om en vinst fanns. Det var därför inte en överraskning att reduceringen genom Jane Ross på passning av Emma Sjödahl kom i den 14 minuten. Vittsjö fortsatte att spela övertygande och ”ägde” spelet fram till halvtidsvilan.

Flera mycket tveksamma domslut, både från Tess Petersson och från fjärdedomare Johan Nilsson kom tyvärr att skapa en hel del irritationer både i lagledarbås och på läktarna.

Vittsjö startar även den andra halvleken starkt och ett ledningsmål såg ut att ligga inom räckhåll. I den 59 minuten dömer Tess Petersson helt oförklarligt och fullständigt felaktigt straff till Linköping. En straff som Renee Slegers säkert placerar i Vittsjömålvaktens högra nedre hörn och 1- 2 var ett faktum. I detta läge var det flera som undrade över vilken klass det var på just domarna. Under söndagsmatchen höll de definitivt inte den klass man har rätt att förvänta i en allsvensk fotbollsmatch. Som en följd av alla märkliga domslut kom Vittsjös hela lagledarbänk inledningsvis att bli varnade.

Något senare blev även Vittsjös tränare Simon Sjöfors av Tess Pettersson dömd att lämna planen. Resten av den andra halvleken kom att bli en ganska tråkig tillställning på den dyngblöta planen.

Då matchen efter 4 minuters förlängning blåstes av, stod det 1-2 på matchtavlan.

Vid presskonferensen var Martin Sjögren, tränare i Linköping förundrad över hur domarna kunnat tillåta spel på en så dålig plan. Samtidigt var han naturligtvis glad över att kunna åka hem med tre poäng i bagaget. Martin höll med om att den dömda straffen var som han uttryckte det ”mycket billig”.
Thomas Mårtensson gladdes åt att Vittsjö-laget gjort en gedigen laginsats. Han menade att det var en av de bättre matcher laget gjort så här långt. Tråkigt att tappa poäng på en helt felaktigt dömd straff. Thomas var också irriterad över den låga klassen på domarna.

 

Top