Viktig match på lördag!

VITTSJÖ. I morgon, lördag spelas en mycket viktig match på Vittsjö Idrottspark.

Vårt hemmalag möter Jitex Mölndal BK. Det behövs verkligen en vinst och därmed tre välkomna poäng. I skrivande stund ligger faktiskt Vittsjö under det magiska och avgörande nedflyttningsstrecket. Som antytts i tidigare artiklar betyder Publiken en hel del under en fotbollsmatch. Därför vore det extra trevligt om vi kunde bli riktigt många på Idrottsparken i morgon klockan 14.

Samtliga årets allsvenska lag är betydligt mycket jämnare än tidigare år. Totalt kommer det att ha spelats 22 omgångar innan årets Svenska Mästare kan koras. Därför kommer flera av lagen att röra sig i tabellen en hel del. I morgon lördag spelas omgång 7.

Thomas Mårtensson, vittsjölagets tränare, var tidigt medveten om att årets 12 lag var mycket jämna. Därmed var han också försiktig i att spekulera om vilken placering som hans lag skulle ha som ambitionsnivå att hamna på då hela säsongen är färdigspelad. Han menade, lite försiktigt att som enda ”by” i allsvenskan borde en realistisk ambition vara att stanna kvar i serien.

Mycket kommer att hända under de två tredjedelar av serien som återstår. Mot bakgrund att Vittsjös speltrupp inte är lika bred som flera andra lags är det extra viktigt att inte skadeproblemen kommer att ställa till det. Skador kommer med stor säkerhet att drabba samtliga lag, inte minst då höstsäsongen drar igång.

Tjejerna i laget behöver verkligen en vinst i morgon. Inte bara för att därmed få tre ytterligare poäng. Minst lika viktig skulle en vinst vara rent mentalt. Laget är verkligen bra, har flera mycket duktiga spelare, flera riktigt vassa målgörare och kan faktiskt vinna över samtliga andra lag i tabellen om det inte låser sig rent mentalt. I morgon hoppas vi att åter få se den spelglädje, målfarlighet, det ”flyt i spelet” och den självsäkra laganda, som tog hela Sverige med sensation för två år sedan.

Detta minns vi och detta vill vi väldigt gärna se igen!

Top