Oavgjort mot gästande Eskilstuna

VITTSJÖ. De 496 i publiken på Vittsjö Idrottspark kom på tisdagskvällen att få se en jämn match mellan hemmalaget och gästande Eskilstuna United DFF.

Vittsjö började starkt och hade visst spelövertag huvuddelen av den första halvleken. Detta oaktat tog Eskilstuna ledningen i den 13 minuten genom Frida Svensson. Målet tillkom i en riktig ”gröta”- situation där ingen hade riktig kontroll på bollen.

Jane Ross sätter säkert bollen i mål

I den 43 minuten blev Jane Ross nerdragen vilket resulterade i en solklar straff. Denna placerade Jane säkert i mål. Med det oavgjorda resultatet gick lagen till pausvila.

I den andra halvleken var det Eskilstuna som hade ett visst spelövertag men som också hade problem med sina avslut. Detta berodde säkert till stor del på Vittsjötjejerna som spelade ett mycket bra försvarsspel.

Minna Meriluoto

Inte helt oväntat var det också Minna Meriluoto, Vittsjös målvakt, som utsågs till Vittsjölagets bästa spelare.

Eskilstunas tränare ansåg att dagens match inte var någon av Eskilstunas bättre. Han ansåg även att kvalitén på domarna över lag är för låg.
Annika Svensson, som i fjol spelade i Vittsjölaget tyckte det var trevligt att komma tillbaka till Vittsjö och träffa flera av sina tidigare lagkompisar. Vad gäller matchen så menade hon att Eskilstuna ryckte upp sig lite under den andra halvleken men att oavgjort var rättvist.
Thomas Mårtensson menade också att det var en jämn match. En match som faktiskt kunde slutat hur som hellst. Eskilstuna är ett väldigt bra lag. Vi spelade lite för rakt men vi närmar oss och vi skapar, detta är jag väldigt glad över, avslutar Thomas.

Fler bilder:

-en liten "vittsjö-supporter"

 

Top