Vittsjö vässar laget med Antonia Göransson

VITTSJÖ. En attraktion till Damallsvenskan är tillbaka! Antonia Göransson skriver kontrakt med Vittsjö GIK truppen under säsongen 2014 samt för 2015.

Thomas Mårtensson och Simon Sjöfors är glada över nytillskottet Antonia Göransson

Antonia Göransson har 11 F19-landskamper bakom sig. 2010 debuterade hon i Sveriges A-landslag, i samband med landskampen mot Norge (3–1) den 26 oktober. Under 2013 spelade hon 12 matcher med landslaget och gjorde två mål. Sammanlagt har hon spelat 50 A-landskamper och totalt gjort sju mål. Antonia spelade under juniortiden för flera olika klubbar. Seniordebut gjorde hon 2008, för Kristianstads DFF som hon framgångsrikt representerade under ett par allsvenska säsonger. 2010 inledde hon en internationell proffskarriär, där hon 2010– 2011 spelade som mittfältare för Hamburger SV och därefter för FFC Turbine Potsdam.

Olof Sixten, sportchef Vittsjö GIK säger, ”-en spelarvärvning av högsta klass. Antonia som är 24 år, har många år kvar inom toppfotboll och Svensk Damfotboll. Antonia är den typ av spelare som vi har letat efter och önskat under en lång tid. Nu möjliggörs detta och vi är inom klubben mycket glada. Hon kommer att vara en del av vår verksamhet under resten av säsongen 2014 men hon är även kontrakterad för 2015. Antonia ansluter till truppen direkt och kommer att vara tillgänglig för spel efter semester uppehållet. Med rekryteringen av Antonia kommer vårt lag att spetsas ytterligare och säkert ge glädje för våra Vittsjö supportrar. Vi välkomnar Hässleholms kommuns föreningar och publik till Vittsjö Idrottspark, för att tillsammans med oss följa vår spännande utveckling och fortsättning i Damfotbollens finrum, Damallsvenskan", avslutar Olof.

Thomas Mårtensson, tränare Vittsjö GIK säger, ”-vi har fått en spelare med mycket rutin trots att hon bara är 24 år. Med spel i allsvenskan, tyska ligan och A-landslaget, kommer Antonia att bli en viktig pusselbit i vårt fortsatta bygge. Hon är duktig i att utmana och passera motståndare en mot en. Lägg därtill snabbhet, löpvillighet och en mycket god fysik. En attraktion till Damallsvenskan är tillbaka", avslutar Thomas.

Top