Vittsjö förlorade ”hårfint” i derbyt

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade tre poäng i derbyt mot Kristianstad trots att man var det bättre laget framför allt i den första halvleken.

Vittsjö startade offensivt och ägde både bollen och matchen i hela den första halvleken. Detta visade sig bland annat i fem skott mot Kristianstadsmålet mot bortalaget som inte skapat ett enda. Elin Nilsens skott i målställningen i en av halvlekens förlängningsminuter hade så när gett hemmalaget ett välförtjänt ledningsmål. I detta läget var det var säkert många Vittsjö- supportrar bland de 757 i publiken som med förtröstan såg fram mot den andra halvleken.


I den andra halvleken märktes det dock att den tryckande och kvalmiga värmen började ta på krafterna hos samtliga spelare. Kristianstad försökte att flytta upp sitt spel något, detta medförde att matchen kom att bli mer jämn. I den 66 minuten gjorde så Marija Banustic, på passning av Sif Atladottir mål för gästande Kristianstad. Därmed bröts en lång måltorka för Kristianstadslaget.

Efter matchen var bortalagets tränare nöjd med matchen. Framförallt med den andra halvleken. Naturligtvis var hon extra nöjd med de tre poäng laget nu kunde återvända med.

Simon Sjöfors var väldigt nöjd med den första halvleken. Vi var aggressiva och hade bara otur att inte någon av våra möjligheter resulterade i mål.

Tilläggas bör att Vittsjö vid derbymatchen saknade tre nyckelspelare, Jessica Castenhammar, Sandra Adolfsson och Emma Sjödahl. Dagens match visar därför på bra bredd och många duktiga spelare i Vittsjölaget.
Sandra Adolfsson och Emma Sjödahl skadades vid träningen i onsdags och är borta ett tag. Jessica Castenhammar har genomgått en operation.
Att dessa två mittfältare och en forward saknades vid lördags derbymatch betydde säkert en hel del för matchresultatet. Sådan är dock fotbollen. Att Vittsjö trots avsaknad av dessa spelare presterade vad de gjorde bådar mycket gott inför de kommande matcherna under hösten.

 

Top