Storvinst med 13-1 för Vittsjö i Nybro

NYBRO. Sedan någon vecka tillbaka är svenska cupen i damfotboll åter igång, nu med den andra omgången. På onsdagskvällen mötte Vittsjö GIK Madesjö IF, detta på Madesjövallen uppe i Nybro. Matchen kom, kanske som väntat, bli en storvinst för Vittsjölaget. Då domare Thobias Hellgren blåste av matchen stod det hela 13-1 till gästande Vittsjö.

Glädjande så lossnade målgörandet riktigt rejält för flera av våra spelare. Spelare som vi inte är vana vid i målprotokollet, Anna Wehlin, finns där nu. Dessutom kan summeras flera som stod för två eller fler mål, bland annat Elin Nielsen, Jane Ross, Sofie Andersson.

Att på detta sätt inför den allsvenska premiären få klart för sig vilket bra lag Vittsjö GIK är, måste kännas riktigt skönt för både spelare och tränare. Laget har tidigare visat att de har ett vasst försvarsspel men nu vet vi också att tjejerna kan göra mål, många mål!

Thomas Mårtensson var efter matchen mycket nöjd med att laget fått möjligheten att träna anfallsspel samt att samtliga spelare fått matchträning. Jag är mycket nöjd med rörelserna, det blev max i många lägen. Detta gjorde att det blev ett högt bolltempo. Försvarsspelet fungerade också bra. Matchen var väldigt nyttig nu inför att damallsvenskan snart drar igång, avslutar Thomas.

Top