Vittsjö tog välkomna tre poäng mot AIK FF

STOCKHOLM. Det kom att bli en match som Vittsjö till stora delar kom att dominera. Redan i matchens tredje minut var Sofie Andersson mycket nära att få in bollen. Några minuter senare var det Ifeoma Dieke som hade samma möjlighet.

I matchens 28 minut nickade Jane Ross på passning av Sofie Andersson in Vittsjös ledningsmål.

Minuten före pausvilan satte Emma Sjödahl efter pass från Kirsty Yallop säkert 2-0 till Vittsjö. Det måste ha känts skönt för vårt lag att få gå till pausvilan med en ledning i bagaget.
AIK började den andra halvleken lite starkare men Vittsjös försvar har även tidigare visat sig vara starkt och redde ut det hela. Cirka kvarten in i andra halvleken var det åter Vittsjö som förde matchen. Fortfarande verkar det dock som laget har svårt med precisionen i just de avslutande lägena. Det borde faktiskt ha blivit några mål till för Vittsjölaget.

Efter matchen berättar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson att han var nöjd med matchen. Vi ägde i stort sett hela matchen, det mesta  fungerade som vi vill. En gedigen laginsats från alla spelare, avslutar en glad Thomas.

Nu ser vi fram emot fortsatta framgångar hemma på Vittsjö Idrottspark nästa söndag. Då är det Örebro som kommer på besök.

 

Top