Vittsjö vann tät match mot Piteå

VITTSJÖ. På söndagen hade åter Vittsjö allsvenska fotbollslag en hemmamatch. Det var det andra norrlandslaget Piteå, som kom på besök. De 446 på läktarna kom att få se en tät match där Vittsjö hade kommandot i den första halvleken. Detta gav också i en fast situation, ledning för hemmalaget. På passning av Mandy Van den Berg var säkre Jane Ross framme och gjorde matchens enda mål.

Jane Ross sätter 1-0 till Vittsjö.

Den första halvleken var som sagt Vittsjös. Hemmalaget skapade mest och förde ett konstruktivt spel. Piteå framstod mer som ett lag som inte fick igång sitt spel. Detta visar sig bland annat i att Vittsjö under halvleken hade 8 skott mot eller mycket nära mål mot ett enda för Piteå.

Den andra halvleken kom att bli en tillknäppt historia. Ett Piteå som naturligtvis försökte göra allt för att försöka få tillstånd en kvittering, men som hade problem med sitt passningsspel.

Återigen kom Vittsjös försvarsspel att visa sin klass. Inte minst detta genom Minna Meriluoto i målet.

Antonia nära göra mål

Antonia Göransson var mycket nära att från västerkant göra ett snyggt mål, bollen strök Hilda Carléns i Piteålet, bortre kryss.

Stellan Carlsson, tränare i Piteå beskrev matchen som tät. Vittsjö vet vi är bra på fasta situationer, det gav dem även vinsten. Vi hade dålig kvalitet i vårt passningsspel och saknar kvalitet i tekniska moment. Vi är även ovana vid att spela på naturgräs, detta måste vi jobba på. Piteå är ett ungt lag som vi kommer att jobba vidare med, avslutar Stellan.

Hanna Pettersson och June Pedersen höll med sin Piteå- tränare i bland annat lagets brister i passningsspelet. Vårt mål, eller kanske delmål är att försöka bli bästa laget i Norrland menade June.

Simon Sjöfors beskrev matchen som tillknäppt. Vi vet att vi är duktiga i fasta situationer vilket även gav oss de tre poängen. Vi förlorade matchen uppe i Piteå så därför känns det extra skönt med en seger idag.

Thomas Mårtensson var glad över laget stabila försvarslinje. Ett extra plus till Minna.

Vi har under säsongen ”gått runt” på samtliga spelare. Nu känns detta riktigt bra, vi har en bred trupp. Thomas nämnde även Jane Ross, som faktiskt kan spela i samtliga positioner, en mycket värdefull spelare för laget, avslutar Thomas.

 

 

 

 

 

Stor glädje efter vinsten mot Piteå

Top