Vittsjö tog välkomna poäng mot Jitex

GÖTEBORG. Vittsjö tog en åter en skön seger, genom att vinna med 2-0 vid mötet på bortaplan mot Jitex under söndagen. Hemmalaget Jitex är alltid svårspelat på Åbyvallen.
De 211 i publiken kom dock att få se en målfattig första halvlek. För Vittsjö hade Sofie Andersson två skott mot mål och Sandra Adolfsson två strax utanför.

Vittsjö startade den andra halvleken mer övertygande. Ledningsmålet kom också genom Jane Ross på passning av Hayley Lauder. Vittsjö fortsatte med flera farligheter både genom Jane Ross och Antonia Göransson. I den 87 minuten utökade Hayley Lauder på pass av Jane Ross Vittsjöledningen till 2-0 vilket även kom att bli matchens slutresultat.

Thomas Mårtensson var inte förvånad över att Jitex var svåra hemma. De är alltid svåra hemma, flera av lagen i tabellen har haft problem. Han var dock glad över att nu kunna åka tillbaka till Vittsjö med återigen tre poäng i bagaget. Dessutom har vi i nuläget inga nya skador, vilket är viktigt inför de återstående matcherna.

Dagens seger innebär att Vittsjö nu går förbi Piteå i tabellen och kliver upp på en åttondeplats detta med samma poäng som Umeå.

Det återstår nu bara två matcher i årets damallsvenska serie. En hemmamatch mot Malmö och därefter en avslutning borta mot Kopparbergs/ Göteborg FC.

Nu på söndag, den 12 oktober, kommer en spännande match då Vittsjö hemma möter årets redan klara svenska mästare FC Rosengård. I fjol då lagen möttes på Vittsjö Arena blev det en riktigt tuff match som Malmö den gången klarade sig ur med ”blotta förskräckelsen”. Minns jag rätt slutade matchen 1-2.

Med ”jättestöd” av en riktigt stor publik kan Vittsjö ta tre nya poäng!

 

Top