Resultatet från V-M-Boulen 2014

VERUM. Verums Fritidsgrupp arrangerade årets Verums-mästerskap i Boule lördagen den 11 oktober på boulebanorna vid skolan. Denna tävling är öppen för alla som bor eller har mark i Verums församling, samt för ungdomar som bott och växt upp i denna by.

Segraren Maj-Lis Jönsson

Det var den åttonde gången gruppen arrangerade denna tävling och tidigare vinnare har varit, 2007 Carl Persson, 2008 Bengt Nilsson, 2009 Bertha Lindskog, 2010 Bengt Troedsson, 2011 Stina Nilsson, 2012 Stina Nilsson, 2013 Ingvar Ivansson.

Förutom äran att vinna denna tävling får vinnarna även sitt namn förevigat på en märkessköld i klubblokalen i skolan i Verum.
När anmälningstiden gått ut och lottningen gjord var det 12 st som anmälts sig till årets tävling.
Dessa 12 deltagare lottades in i fyra pooler om vardera tre deltagare. I varje pool gick de två bästa vidare till slutspel.
När tävlingen skulle börja var det två deltagare som fått förhinder och inte kunde deltaga varför det i två av poolerna bara blev en match om vem som skulle vinna gruppen och på så sätt få en lite fördelaktigare lottning inför slutspelet.
I den ena kvartsfinalen var det en jämn familjekamp mellan makarna Jan och Maj-Lis Jönsson, där det var Maj-Lis som segrade med 13–11.

Resultat: Kvartsfinaler:
Inga-Britt Jönsson– Sven-Åke Findahl 3 – 13
Birger Kjerstensson– Bengt Nilsson 4– 13
Maj-Lis Jönsson– Jan Jönsson 13 – 11
Håkan Håkansson– Gösta Nilsson 12 – 13

Semifinaler:
Sven-Åke Findahl– Bengt Nilsson 13– 9
Maj-Lis Jönsson– Gösta Nilsson 13– 4

Final:
Sven-Åke Findahl– Maj-Lis Jönsson 9 – 13

Till kommande år är det en förhoppning från Verums Fritidsgrupp, att det är fler och även yngre, som intresserar sig för denna sport och den trevliga gemenskapen som det är vid gruppens tävlingar och torsdagarnas grillkvällar. Man behöver inte ha någon förkunskap, klot finns att låna av gruppen.

Top