Vittsjö nu i tuff period, tränade mot Kalmar

HÄSSLEHOLM. Vittsjö damallsvenska fotbollslag mötte på Österås under lördagen IFK Kalmar. Matchen kom att bli ganska jämn, där Kalmar försökte hänga med de mer rutinerade spelarna i Vittsjölaget.

Therese Björck imponerade

Thomas Mårtensson och Denise Reddy

Ledningen för hemmalaget passade naturligtvis på att testa nya kombinationer vilket är ett av syftena med just träningsmatcher. Detta gjorde att matchen inte kom att räknas till de mest ”publikvänliga”.
Noteras skall att just nu pågår en hel del fotbollscuper världen runt, varför Vittsjös sju landslagsspelare saknades vid träningsmatchen.

Vittsjölaget är just nu inne i en mycket hård träningsperiod. Dagens match blev det åttonde  tuffa ”träningspasset” bara denna veckan. Att några spelare troligen var lite slitna inför dagens match är säkert förklaring till att den tidigare så märkbara energin ibland saknades.

Therese Björck

Michelle Pao

Glädjande noterade vi dock att Therese Björck kommer att bli en stor tillgång för laget, vilken energi och så snabb hon är. Roligt var också att Michelle Pao fick glädjen att göra sitt första mål för Vittsjölaget.

Nu står fler träningsmatcher på tur. Redan nästa lördag är det Öster uppe i Växjö som står för värdskap och motstånd. Veckan efter är det träningsmatch mot LB07 (Limhamn). Denna match kan komma att bli extra intressant av anledning att här kommer troligen även landslagsspelarna att kunna vara med. Som avslutning innan den allsvenska serien drar igång spelas en träningsmatch mot Linköping.

Top