Vittsjö gör stark insats genom oavgjort mot Örebro

VITTSJÖ. Vittsjölaget gör en stark insats mot fjolårets tvåa i damallsvenskan genom att spela oavgjort 0-0 på hemmaplan.

Bollinnehavet främst under första halvlek låg hos Örebro men laget saknade genom hela matchen förmågan till ordentliga avslut. Säkert berodde detta till stor del på att Vittsjö återigen visade upp ett strålande försvarsspel.


Det var ett efter storförlusten mot Rosengård förra helgen mycket revanschsuget Örebro som på lördagen gästade Vittsjö Idrottspark. Rickard Nillson, tränare för Örebrolaget, sa vid presskonferensen att man före matchen var helt inställda på att kunna åka tillbaka med tre poäng i bagaget och att det nu känns mycket tungt och att man självklart är besvikna. Jag måste nämna att Vittsjö spelade ett mycket bra försvarsspel och vi helt saknade förmågan att göra mål, avslutade Rickard.

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö, berömmer Örebro för deras bollskicklighet. De satte även hård press på våra bollinnehavare vilket gjorde det svårt för oss. Örebros press gjorde att vi föll tillbaka mer än vi egentligen hade räknat med. All heder åt vår backlinje och målvakt, avslutar Thomas.

Carola Söberg Örebro, menade att laget skapade mycket under matchen men inte hade det där lilla extra som kunde ge mål.


Cecilie Breil Kramer, Vittsjös målvakt utsågs till lagets bästa spelare under matchen

Vittsjös målvakt Cecilie Breil Kramer menade att det varit en tuff match. Örebro hade flera farliga kontringar på grund bland annat vi tappade boll för lätt. Vi är dock nöjda med att få en poäng mot Örebro.

Nästa lördag är det åter dags för en hemmamatch. Då är det är det fjolårets segrare i Damallsvenskan, Malmölaget FC Rosengård som besöker Idrottsparken i Vittsjö.

 

Top