Trots stark första halvlek förlorade vittsjö mot Göteborg

VITTSJÖ. Antonia Göransson överraskade genom att redan efter 2 minuter och 15 sekunder göra sig fri på vänsterkanten och skjuta ett otagbart skott i Göteborgsmålvaktens bortre kryss. Genom detta var 1-0 till Vittsjö var ett faktum.

Glädjen var stor efter Antonias snabba målet

Troligen snabbaste målet i damallsvenskan så här långt. Målet var även Antonias första mål för Vittsjö på hemmaplan. Drygt en kvart senare kvitterade Göteborg genom Manon Melis, även detta ett vackert mål.

Vittsjö hade press under hela första halvlek

Strax före halvtid var både Antonia Göransson och Alexandra Benediktsson mycket nära att återta ledningen för Vittsjö.

Michelle Pau fortsätter att övertyga

Lagen gick till pausvila med ställningen 1-1. Under hela den första halvleken var det Vittsjölaget som dominerade och de trots det kylslagna vädret 383 på läktarna hade all anledning att se fram mot andra halvlek.

Den andra halvleken bjöd på ett Göteborg som flyttat upp laget. Vittsjö fick problem att föra samma spel som vi såg i den första halvleken. I den 56 minuten kolliderade Lisa Klinga olyckligt med en befarad hjärnskakning som följd och lämnade matchen helt. Linda Sällström byttes in. Knappa kvarten senare råkade Cecilie Breil Kramer i samband med en räddning ut för en skada, dock tack och lov inte värre än att Cecilie efter kort uppehåll kunde fortsätta matchen. Vid domarens nersläpp av bollen uppstod troligen missförstånd i Vittsjölaget, bollen spelades bakåt till en långt utplacerad Vittsjömålvakt. I detta läge var hemmalagets mål helt vidöppet och Filippa Cumark var inte sen att utnyttja denna chans och därmed ge ledningen till Göteborg. Resultatet 1-2 kom också att bli slutresultat för matchen.

Matchen kan enkelt summeras i att Vittsjö ägde den första halvleken och Göteborg den andra.

Stefan Rehn, tränare för Göteborgslaget var inte nöjd med lagets insats i den första halvleken. Det var Vittsjö som hade press på oss under hela halvleken. I den andra breddade vi spelet. Matchen bjöd inte på något skönspel utan var mer en krigarmatch. Jag är jättenöjd med att kunna åka hem med tre poäng i bagaget, avslutade Stefan.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjölaget menade att lagets insatts under den första halvleken var en av laget bättre denna säsong. Vi hittade på kanterna, bra överlapp och hade bra med folk i boxen. Den andra halvleken tappade vi vårt presspel. För vår del blev det två helt olika halvlekar. Vi skall ta med oss den första och jobba vidare med den andra, avslutade Thomas.

Elin Rubensson som tidigare spelat för FC Rosengård i Damallsvenskan och har gjort nästan 50 mål för svenska ungdomslandslag är glad över att nu vara i Kopparbergs/ Göteborg- laget. Detta innebär att jag fått mycket mer speltid och kommer därmed att utvecklas som spelare.

Antonia Göransson berättade att hon sagt åt sig själv att hon måste börja skjuta mer. Hon menade även att formen nu är på väg tillbaka. Jag är glad över att nu ha gjort mitt första mål för Vittsjö på hemmaplan.