Allsvenska damfotbollen startar om två veckor

VITTSJÖ. Om drygt två veckor startar den damallsvenska fotbollsserien igen. För Vittsjös innebär detta en bortamatch mot Hammarby. Just nu är laget inne i en intensiv träningsperiod.

Vi har bland annat lagt vikt på att öka snabbhet, rörelse, framförallt rörelse med boll och ytterligare stärka konditionen, säger Thomas Mårtensson som tillsammans med Denise Reddy är tränare för laget.

Vi kommer att spela en träningsmatch mot HIF pojkar 16- 17. Matchen spelas i 3 x 30 minuter bland annat för att vi skall kunna låta samtliga spelare få matchträning. Michelle Pau och Kirsty Yallop har inte anslutit till laget ännu efter spel under VM men de kommer inom kort, avslutar Thomas.

Den åttonde spelomgången startar som nämnts för Vittsjölagets del den 11 juli med en bortamatch mot Hammarby. Veckan senare är det match på Vittsjö Idrottspark då laget tar emot Mallbackens IF Sunne.

Samtliga tre skånelag ligger just nu bra till i tabellen. Serieledare är FC Rosengård från Malmö samt Kristianstad på en femteplats tätt följd av Vittsjö GIK på en sjätte plats.

Top