Vittsjö säkrade tre viktiga poäng hemma

VITTSJÖ. Hemmalaget tog tre värdefulla poäng genom att besegra Mallbacken IF Sunne under lördagen. Matchjälte blev Jane Ross som gjorde Vittsjös båda mål.

Jane Ross blev matchhjälte med två mål under lördagen

Matchen startade för Vittsjös del tveksamt. Laget fick inte igång sitt tänka spel. Kanske fanns en mental bit med, Mallbacken hade ju samma vecka, på onsdagen spelat oavgjort mot serieledande Rosengård. Under i stort sett hela första halvlek fanns spelet på Vittsjös planhalva. Så här långt var det många bland de 489 i publiken (trots semestertider) som kände oro för hemmalaget. I den 39 minuten byttes Sandra Adolfsson in. Detta byte gav en synbar respons i hela Vittsjölaget. Sanda, laget stabila spelare, i landslagsklass, visade än en gång vad hon betyder inte minst för stabiliteten i laget. De båda lagen gick till vila med 0-0 på resultattavlan.

I andra halvlek skruvade Vittsjö upp tempot och därmed försvann Mallbackens från första halvlek till del bolldominans. I den 52 minuten fick Vittsjö straff genom att Antonia Göransson blev fälld i fritt läge.

Denna straff placerade Jane Ross på målvaktens högra sida dock med en retur som följd, Jane som är snabb, missade inte denna retur utan Vittsjölaget tog en ledning med 1-0. Sex minuter senare reducerade dock Mallbacken genom Madelen Janogy, ett riktigt vackert mål på pass av Elin Nyman.

Två minuter senare tog dock Vittsjö åter ledningen, återigen genom Jane Ross.

Även detta ett vackert mål denna gång på passning av Kirsty Yallop. Antonia Göransson och Linda Sällström visade ett flertal gånger hur farliga och snabba de är genom ett antal skott på mål.
Malin Johansson, huvuddomare, som haft ett stabilt grepp om matchen, blåste efter några minuters tilläggstid av matchen och då visade resultattavlan på hemmavinst med 2-1.

Mallbackens tränare David Kjellin menade vid presskonferens att hans lag spelat bra under den första halvleken. När sedan Vittsjö i den andra ökade tempot hängde vi inte med. Kanske satt onsdagsmatchen mot Rosengård med men det var främst Vittsjös högre tempo som gjorde att vi tappade sett mot första halvlek. Det känns som det är små marginaler i dagens damallsvenska fotboll. Mallbacken är ett lag som har en stigande form. Dessutom har vi nyförvärv av spelare på gång avslutar David.

Thomas Mårtensson är inte nöjd med Vittsjölagets insats under den första halvleken. Vi spelar inte alls som det var planerat, utnyttjar inte innermittfältet. Under pausvilan diskuterade vi bland annat detta och under den andra halvleken blev vi bättre. Vi kan dock mycket bättre, menar Thomas.

Dagens resultat på Vittsjö Idrottspark innebär att Vittsjölaget just nu kliver upp på 6:e platsen i den damallsvenska tabellen med Göteborg på samma poäng men med bättre målskillnad strax före. Efter Vittsjö ligger närmast Kristianstad.