”Troll” i derbymatcher för Vittsjös del

KRISTIANSTAD. Vittsjö förlorade derby mot ett starkare Kristianstad med 3-1.Vittsjö startade matchen med ett förtroendeingivande bollinnehav, det såg riktigt bra ut. Men redan i den tionde minuten gjorde lite otippat Margret Lara Vidarsdottir 1-0 till hemmalaget Kristianstad. Genom detta mål verkade det som Vittsjö tappade sitt spel. I den 23 minuten kom återigen Vidarsdottir att bli målgörare, detta genom att på hörna skruva bollen direkt i mål. Hon kom därmed att på sin födelsedag bli tvåmålsskytt. Lagen gick till pausvila med en ledning för Kristianstad med 2-0.

I den andra halvleken startade Vittsjö offensivt mot ett Kristianstad som lagt sig i försvarsställning. Vittsjö hade bland annat skott i målställning av Linda Sällström. Vittsjö hade även tre hörnor inom loppet av tio minuter, förhoppning om kvittens fanns. Kirsty Yallop och Emma Andersson hade båda farliga skott på mål. I den 89 minuten punkterades dock matchen helt genom att Olivia Welin ökade Kristianstadsledningen till 3-0. Två minuter senare och på förlängningstid, putsade Johanna Ejdelind resultatet genom att på passning av Sandra Adolfsson brösta in slutresultatet 3-1.

Det verkar som det för Vittsjös del gått lite ”troll” i derbymatcherna mot just Kristianstad. Inte sedan 2012 har Vittsjö, trots flera gånger bra spel lyckats besegra Skånes fjärde stad. Det har, som vid lördagens match, flera gånger varit ”skott i ribban” men inte i mål.

Nu är det bara att ta nya tag för redan på fredag klockan 19.30 väntar match mot Eskilstuna United DFF hemma på Vittsjö Idrottspark.

Top