Vittsjö förlorade mot ett starkt Piteå

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade med 3-0 mot ett starkare Piteå. En av våra sämre matcher, åtminstone på hemmaplan, säger en besviken Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö

Matchen punkterades då Piteå tog ledningen med 3- 0

Redan från start var det Piteå som hade initiativet i matchen. Vittsjölagets rena enkla spel som vi sett i tidigare matcher var helt borta. Efter dryga kvarten tog Piteå ledningen genom Emelie Lövgren. Tre minuter senare råkade Kirsty Yallop ut för en sträckning vilket innebar att hon lämnade plan. Sandra Adolfsson kom in efter ett par minuter. Det var Piteå som fortsatte att helt föra matchen. Det var därför inte helt oväntat att laget genom Pauliene Hammarlund utökade sin ledning till 2-0 i den 36 minuten. Fem minuter senare stod det 3-0 till Piteå på tavlan. Detta genom Faith Ikidi.

Vittsjö startade den andra halvleken med mer energi. Efter två minuter hade Sandra Adolfsson ett farligt skott på mål. I detta läget spelade Piteå taktiskt och slog vakt om sin ledning genom att spela ett tätt försvarsspel. Matchen slutade 3-0 till gästande Piteå som därmed ökar sina möjligheter att klättra ordentligt i den damallsvenska serietabellen. En andraplats finns faktiskt inom räckhåll.

Värmen ställde säkert till det för samtliga spelare

Denise Reddy, tränare för Vittsjölaget kämpade från avbytarbåset!

Det var naturligtvis en glad Stellan Carlsson, tränare i Piteå som kom till presskonferensen. En av våra bättre matcher, åtminstone på gräs, jag är jättenöjd. Vi hade 3-0 efter första sen var det bara att hålla i, säger Stellan. Laget bara växer, glädjande med tanke på en rad förluster tidigare. Vi spelade ett bra försvarsspel och sätter chanserna, detta är viktigt, säger Stellan vidare. Nu väntar för vår del ”norrlands-derby” mot Umeå. En match som vi verkligen ser fram mot, avslutar Stellan Carlsson.

Vi spelade bra mot Eskilstuna, Rosengård och AIK men nu fungerade det inte, säger Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö. Vi hittade inte de enkla lösningarna. Dessutom gjorde Piteå en bra match. Detta var nog en av våra sämre matcher, åtminstone på hemmaplan, säger Thomas. Nu gäller det att ta nya tag och ladda inför fredagsmatchen här på Vittsjö Idrottspark, avslutar Thomas Mårtensson.