Vittsjö förlorade mot tabelltrean Linköping

VITTSJÖ. De 383 i publiken på Vittsjö Idrottspark och naturligtvis TV- publiken fick under den första halvtimmen se två jämnstarka lag. Efter hand var det dock tabelltrean Linköping som tog över matchen och stod vid full tid som segare med 3-0.

Under matchens första 30 minuter var det två lag med mycket vilja som spelade på den belysta Idrottsparken. Dock var det Linköping som redan i detta läget hade flest skott mot mål. I den 24 minuten råkade Vera Dyatel ut för en skada vilket innebar att hon bars ut på bår. En knäskada, men hur illa är för närvarande oklart. I den 34 minuten kunde Kristine Minde på passning av Fridolina Rolfö ge Linköping ledningen med 1-0. Redan minuten senare ökade Linköping sin ledning till 2-0 genom att Fridolia Rolfö styrde in Johanna Anderssons skott mot mål. Just Fridolina Rolfö kom att vara delaktig även i Linköpings tredje mål som kom i den 38 minuten genom att hon passade Stina Blackstenius som sköt Linköpings tredje mål inom loppet av fyra minuter.

Andra halvlek kom att bli helt mållös varför slutresultatet blev 3-0 till Linköping.

Martin Sjögren, tränare för Linköping var naturligtvis nöjd med segern och de tre poäng denna gav. Detta var en viktig match för oss. Eskilstuna radar upp segrar och vi var tvungna att få med oss tre poäng från denna matchen för att kunna hänga med i täten på damallsvenskan. Vi har tidigare haft svårt att förvalta våra målchanser men detta börjar släppa. Nu fick vi två mål i omställningslägen. Jag är även nöjd med att vi kom djupare i vår anfallsspel, avslutar Martin.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menar att laget inte var tillräckligt aggressivt under huvuddelen av matchen. Under de 30 första minuterna spelade vi bra. I den andra halvleken försöker vi verkligen. Att få ett bakslag mot ett bollskickligt lag som Linköping som just nu dessutom vinner framgång gör att det är bara att ta nya tag och se framåt, avslutar Thomas.