Delad poäng i Vittsjös premiärmatch

BORLÄNGE. Den damallsvenska fotbollsserien startade under söndagen för Vittsjö GIK. Premiärmatchen spelades mot nykomlingen Kvarnsveden uppe i Borlänge. Nkemjika Ezurike gjorde

Matchen kom under den första halvleken att vara väldigt jämn. Efter pausvilan var det dock hemmalaget som dominerade. Tack vare ett bra försvarsspel från Vittsjö kom dock matchen att sluta oavgjort 1-1.

Nkemjika Ezurike gjorde mål för Vittsjö

Den första halvleken kom att bli en väldigt jämn. Båda lagen skapade flera farliga chanser. Redan efter 5 minuter hade båda lagen skott i målställningen. I den 27 min får Vittsjö en frispark precis utanför straffområdet. Emmi Alanen skjuter över dock bollen över mål. Sju minuter senare tar Vittsjö genom Nkemjika Ezurike ledningen. Ett lite tursamt mål som tar på en Kvarnsvedenspelare och som sedan lobbas över målvakten.

Kvarnsveden öppnar den andra halvleken starkt. Vittsjö är stundtals ordentligt tillbakapressat och får inte ordning på sitt spel. Tack vare ett bra försvarsspel lyckas man hålla undan. I matchens 61 minut gör Vittsjö gör matchens första byte, in kommer snabba Rachel Mercik och ut går Ngozi Okobi. Tio minuter senare byts även Sandra Adolfsson in och ut går Therese Björck.

I Kvarnsveden handlar väldigt mycket om snabba och bollskickliga Tabitha Chawinga som dessutom hade bra stöd från de 911 åskådarna på läktarna, vilket var publikrekord. Då endast minuter återstod av matchen hade Linda Sällström en farlig nick mot bortre stolpen som sånär kunde gett ett mål.
När domare Laura Rapp efter två minuters förlängning blåser av matchen är ställningen oavgjort 1-1. Vittsjö mötte ett tufft och stundtals aggressivt spelande Kvarnsveden. De tre gula kort som delades ut hamnade samtliga hos hemmalaget Kvarnsveden. Glädjande att se är att Vittsjö fortsätter att ha ett bra försvarsspel. Efter några matcher kommer säkert även anfallsspelet igång.