Fotboll Verums GoIF – Treby IF

VERUM. Det var två lag i mitten av tabellen som på fredagen drabbade samman på Verums fotbollsplan. Det var stundtals mycket bra spel från de båda lagen. Detta var Verums andra hemmamatch, och det var tydligt att laget blir mer och mer samspelt, med stundtals mycket bra kortpassningsspel. En stabil backlinje hjälpte sin målvakt, och som vid två tillfällen räddade bollen på mållinjen.

Efter en halvtimme i första halvleken tog Treby ledningen efter en frispark direkt i mål. I andra halvleken reducerade Verum redan i 8 minuten genom mål av Christoffer Larsen efter ett mycket snyggt anfall. Spelet böljade fram och tillbaks med ett övertag av hemmalaget så därför var det en överraskning när det var bortalaget som tog ledningen i 35 min.

Strax innan målet borde det varit en frispark till Verum då målvakten attackerades och i villervallan därefter gjorde Treby mål, så detta var ett tvivelaktat mål. Synd att det inte går att se repriser som det går i de stora matcherna.

I den 43 min. blev det ännu ett mål för Treby efter en hörna, så slutresultatet blev 1 – 3.

Spelet på planen speglar inte slutresultatet, detta var en match som lika gärna kunnat sluta med det omvända resultatet. Verum blir mer och mer samspelt och drabbas laget inte av några skador kommer de med all sannolikhet att klara sig bra i årets serie.

Verum fick denna gång klara sig utan sin spelande tränare Putte Kronholm som var bortrest.