VITTSJÖ SUMMER CAMP HELA VECKAN

 

VITTSJÖ. På måndagen startade Vittsjö Summer Camp med drygt 50 förväntansfulla ungdomar. Under veckan kommer man att under sakkunnig ledning prova det mesta inom friidrott och fotboll. 

I år har vi utvecklat verksamheten, berättar Håkan Andersson från Vittsjö GIK friidrottssektion. I fjol var det enbart friidrottssektion som svarade för Camp-veckan. Nu samarbetar vi även med fotbollssektionen, säger Håkan. Detta innebär att vi i år har mer resurser, fler tränare och kan ta hand om ungdomarna ännu bättre, säger Marco Schmidt, från fotbollssektionen. 

Ansvariga för Camp-veckan är förutom Håkan och Marco även Mona Troedsson. Till sin hjälp finns även fyra ungdomstränare från de båda sektionerna.

Alla fick hämta en "Summer-Camp" t-shirt

 

Vi satte ett tak på 50 ungdomar men intresset är stort så vi har gått över lite, just nu har vi 54 ungdomar i åldrarna 6- 12 år. Det är inte bara lokala ungdomar utan vi har även ungdomar från Stockholm, Mellbystrand, Staffanstorp och Degeberga, säger Marco. Ja, Vittsjö Summer Camp växer, trots att vi faktiskt inte gjort så mycket reklam. Vi delade ut infoblad i skolan och har även lagt ut information på Facebook, säger Håkan.

Att utspisa ungdomarna, som säkert kommer att vara extra hungriga av alla aktiviteter är ett stort jobb. Glädjande har vi fått hjälp av familjen Andreasson där Eva, Sven och Oscar ställer upp som kockar, säger Håkan. Just idag kommer vi att servera spagetti med köttfärssås, säger Oscar som redan är igång med lunchmålet.

Verksamheten bedrivs i fyra grupper, med indelning efter ungdomarnas ålder.

Vid samtliga stationer startade man med att lära ut vikten av att värma upp kroppen ordentligt före träning.

 

Under veckan kommer ungdomarna att under sakkunnig ledning få prova flera grenar inom friidrott och få möjlighet att under ledning träna fotboll.

Albin Forsell lär ut teknik vid höjdhoppshindret. Att hamna rätt efter hopp är viktigt för att inte skada sig.

Tanken är att de fyra grupperna efterhand skall rotera mellan de olika stationerna och då veckan når finaldagen på fredag ha fått prova många idrottsgrenar.

Tack vare stöd från alla frivilliga samt ekonomiskt stöd från ”Idrottslyftet” och flera lokala sponsorer och inte minst familjen Andreasson kan vi genomföra hela Summer-Camp veckan, avslutar en glad Håkan.

Vi har anledning att återkomma med reportage senare under veckan.

Top