VITTSJÖ SUMMER CAMP EN SUCCÉ

 

VITTSJÖ. Årets upplaga av Summer Camp blev en succé på flera sätt. Många ungdomar anmälde sig till träningsveckan och det verkar som många fått intresse för att fortsätta med idrott.

 

 

 

 

 

 

Det var andra året som Vittsjö GIK arrangerade sitt Summer Camp. Tidigare har friidrottssektionen med Håkan Andersson i spetsen varit ensamma arrangörer. Nu har även fotbollssektionen engagerat sig i träningsveckan. Antalet ungdomar som anmälde sig i år ”spräckte” det tak som arrangörerna satt.

Jättefin vecka, säger Marco Schmidt. Det blev bara bättre o bättre under veckan. Naturligtvis har ungdomarna utvecklas inom idrottens olika grenar men även våra tränare har utvecklats. Tränarna har ställts inför massor av frågor och även nya ”problem” som de varit tvungna att lösa och som de även löst på ett fint sätt. Flera av ungdomarna har frågat efter klubbens träningstider, både för friidrott och fotboll, avslutar Marco.

Helt klart har det väckts ett intresse för idrott, säger Håkan. Många bland ungdomarna menade att de funnit nya vänner som också vill fortsätta med idrott. Kanske detta gör att det blir ”lättare” att välja idrotten före annan verksamhet. Utan det fina stöd vi fått från alla sponsorer hade vi haft problem. Kan du tänka dig, mitt under träningen kom faktiskt en sponsor och undrade om vi behövde något ytterligare bidrag. Ett jättestort tack till alla sponsorer, säger en glad men aningen trött Håkan.

Nu skall vi, alla tränare, utvärdera veckan. Vi får hoppas att vi kan upprepa Vittsjö Summer Camp även 2017, avslutar Håkan Andersson.

Här följer bilder från avslutningsdagen:

Löpning 100 meter

Höjdhopp

Längdhopp

Träning inför spjutkast

Top