Boulemästaren i Verum 2016

 

VERUM. Det var en kall och isande nordanvind denna lördagen den 8 oktober när 21 tappra Boulespelare gjorde upp om vem som skulle bli årets Boulemästare i Verum.

Det var Verums Fritidsgrupp som arrangerade denna tävling för sjunde året i rad. Tävlingen är till för alla som är här och tränar, de måste dock ha deltagit i minst 3 träningar under året för att få starta i denna bouletävling.

Deltagarna hade lottats in i 7 pooler med 3 deltagare i varje pool, de 2 bästa från varje pool + de 2 bäst poängplacerade, gick vidare till slutspel med utslagning.

Den jämnaste gruppen var poolen med: Sven Lindström, Anna-Greta Ivansson, Allan Månsson. Alla i gruppen vann varsin match, kvoten blev: Allan +1, Anna-Greta +-0, Sven -1. Alla tre i gruppen gick vidare till slutspelet.

Lars-Christer Månsson och segraren Sven-Åke Findahl

Efter flera jämna och bra matcher stod Sven-Åke Findahl som segrare, han besegrade Lars-Christer Månsson med 13 – 11 i finalen.Det skrevs samtidigt lite historia eftersom han var den första boulespelaren som vann för andra gången denna tävling. Han segrade även 2011. Han siktar närmast på att vinna dubbelt då han även är med i V-M Boulen nästa lördag den 15/8 Kl. 09:00.

V-M Boulen är till för alla intresserade som bor eller har mark i Verums Församling, bouleklot finns att låna. Anmälan senast torsdagen den 13/8 kl. 18:00 då lottningen äger rum i samband med Fritidsgruppens Boule och Grillkväll.

Resultat Boulemästaren 2016:

Kvartsfinaler:
Jan Jönsson – Lena Magnusson 13 – 6
Ingvar Larsson – Lars-Christer Månsson 11 – 13
Arne Andersson – Sven-Åke Findahl 11 – 13
Börje Magnusson – Sven Lindström 10 – 13

Spelare efter kvartsfinal, Jan Jönsson, Lars-Christer Månsson, Sven-Åke Findahl, Sven Lindström

Semifinaler:
Jan Jönsson – Lars-Christer Månsson 12 – 13
Sven-Åke Findahl – Sven Lindström 13 – 7

Final:
Lars-Christer Månsson – Sven-Åke Findahl 11 – 13

Top